Καιρός

Καιρός: Κακοκαιρία μέχρι την Παρασκευή – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα (χάρτες)

Καιρός: Κακοκαιρία μέχρι την Παρασκευή – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα (χάρτες)
Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες.

Καιρός: Νέα κακοκαιρία πλήττει την χώρα μας από σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες. Μάλιστα σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το (Σάββατο 18/05).

  • Αναλυτικά η πρόγνωση

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα, Τρίτη, σε αρκετές περιοχές της χώρας. Κατά κύριο λόγο θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Βόρεια Θεσσαλία, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Κατά τόπους δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες με την κατανομή των βροχοπτώσεων μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 17/05.

Από την Τετάρτη 15/05 έως και την Παρασκευή 17/05 ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση η οποία θα είναι περισσότερο αισθητή στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχές ή καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που μόνο τοπικά ενδέχεται πρόσκαιρα να φτάσουν τα 7 μποφόρ. Παράλληλα, σχετική αύξηση θα παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από την Τρίτη 14/05.

  • Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή των αναμενόμενων συγκεντρώσεων σκόνης τις απογευματινές ώρες σήμερα.
  • Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Τετάρτη (15/5)

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στην ανατολική νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη (16/05)

Στα δυτικά, τα βόρεια και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν αρχικά στα νησιά του βορείου Ιονίου και μετά το μεσημέρι κυρίως, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή (17/05)

Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν όποτε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments