Διεθνή

Brexit: Η Τερέζα Μέι θα ζητήσει νέα ψηφοφορία τον Ιούνιο

Brexit: Η Τερέζα Μέι θα ζητήσει νέα ψηφοφορία τον Ιούνιο
Brexit: Η Τερέζα Μέι θα προκαλέσει άλλη μια ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, ζητώντας από τους βουλευτές να εγκρίνουν τη Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να προκαλέσει άλλη μια ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων σκοπεύει η Τερέζα Μέι. Η βρετανίδα πρωθυπουργός θα ζητήσει για μια ακόμη φορά από τους βουλευτές να εγκρίνουν τη Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ίδια μάλιστα αναμένεται να ενημερώσει τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, στη συνάντηση που πρόκειται να έχουν απόψε. Όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News», η ψηφοφορία για το Brexit θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τερέζα Μέι ηττήθηκε και στις τρεις προηγούμενες προσπάθειές της να περάσει τη συμφωνία για το Brexit από το κοινοβούλιο. Το κανάλι δεν διευκρίνισε σε ποιες πηγές βασίστηκε το ρεπορτάζ του.

Δεν χρειάζονται ούτε εκλογές ούτε δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

Κατά της πιθανότητας διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών και νέου δημοψηφίσματος πάντως έχει ταχθεί ο Τζέρεμι Χαντ. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι και ο τελευταίο πράγμα που θα χρειαζόταν η Βρετανία τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα εφικτό να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit με το Εργατικό Κόμμα. Πρόσθεσε όμως ότι είναι «στο πολιτικό DNA» των δύο μεγάλων κομμάτων να μην εμπιστεύονται το ένα το άλλο. Και, όπως είπε, οι ψηφοφόροι θα «σταύρωναν» και τα δύο κόμματα στις βουλευτικές εκλογές, αν δεν κατάφερναν να βρουν μια λύση στο Brexit.

«Οι εκλογές και ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι το λιγότερο πιθανό αποτέλεσμα, επειδή το Brexit διχάζει όλα τα κόμματα», είπε ο Χαντ μιλώντας σε ένα φόρουμ που διοργάνωσε η εφημερίδα Wall Street Journal. Όταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος θα έθετε κάποια στιγμή προς συζήτηση την πιθανότητα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, ο υπουργός απάντησε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θέλει μια τέτοια λύση. Τέλος, πρόσθεσε ότι μετά το Brexit η Βρετανία θα χρειαστεί μια μεταναστευτική πολιτική φιλική προς τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments