Διεθνή

Brexit: Τη συνέχιση των συνομιλιών με το Εργατικό κόμμα αποφάσισε η κυβέρνηση

Brexit: Τη συνέχιση των συνομιλιών με το Εργατικό κόμμα αποφάσισε η κυβέρνηση
Brexit: Η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι αποφάσισε να συνεχιστούν οι συνομιλίες με το Εργατικό κόμμα, ούτως ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη συνέχιση των συνομιλιών με το Εργατικό κόμμα για την εξεύρεση συναίνεσης στο Brexit αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο. Μάλιστα, στη διάρκεια του συμφωνήθηκε επίσης ότι είναι «επιτακτική» η επικύρωση της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ μέχρι την θερινή διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου, που συνήθως ξεκινά τον Ιούλιο.

«Οι υπουργοί που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις παρουσίασαν τις λεπτομέρειες των συμβιβασμών που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξετάσει για να εξασφαλίσει μία συμφωνία που θα επιτρέψει στην Βρετανία να φύγει από την ΕΕ με μία συμφωνία, το συντομότερο δυνατό. Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε τη συνέχιση των συνομιλιών με το Εργατικό κόμμα για να δει τι μπορεί να γίνει. Ωστόσο, συμφωνήθηκε ότι είναι επιτακτικό να φέρει το νομοσχέδιο για την συμφωνία αποχώρησης έγκαιρα, ώστε να λάβει τη βασιλική έγκριση μέχρι τη θερινή διακοπή του κοινοβουλίου» είπε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, σχετικά με το υπουργικό συμβούλιο.

Δεν χρειάζονται ούτε εκλογές ούτε δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

Ενάντια στη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών και νέου δημοψηφίσματος για το Brexit τάχθηκε ο Τζέρεμι Χαντ. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας τόνισε πως αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα αυτή τη στιγμή. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, δεν θα ήταν ανέφικτο να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit με το Εργατικό Κόμμα. Πρόσθεσε όμως ότι είναι «στο πολιτικό DNA» των δύο μεγάλων κομμάτων να μην εμπιστεύονται το ένα το άλλο. Και, όπως είπε, οι ψηφοφόροι θα «σταύρωναν» και τα δύο κόμματα στις βουλευτικές εκλογές, αν δεν κατάφερναν να βρουν μια λύση στο Brexit.

«Οι εκλογές και ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι το λιγότερο πιθανό αποτέλεσμα, επειδή το Brexit διχάζει όλα τα κόμματα», είπε ο Χαντ μιλώντας σε ένα φόρουμ που διοργάνωσε η εφημερίδα Wall Street Journal. Όταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος θα έθετε κάποια στιγμή προς συζήτηση την πιθανότητα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, ο υπουργός απάντησε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θέλει μια τέτοια λύση. Τέλος, πρόσθεσε ότι μετά το Brexit η Βρετανία θα χρειαστεί μια μεταναστευτική πολιτική φιλική προς τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments