Video

Νίκος Μαστοράκης: Θα βρεθεί απόψε και θα μιλήσει στο «Βινύλιο» (vid)

Νίκος Μαστοράκης: Θα βρεθεί απόψε και θα μιλήσει στο «Βινύλιο» (vid)
Ο Νίκος Μαστοράκης θα βρεθεί απόψε καλεσμένος στην εκπομπή «Βινύλιο» του Αντώνη Κανάκη, όπου και θα μιλήσει για την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης και θα μοιραστεί «θησαυρούς» απ’ το αρχείο του.

Μία προσωπικότητα της βιομηχανίας του θεάματος υποδέχεται ο Αντώνης Κανάκης, απόψε Τρίτη 14 Μαΐου, στο «Βινύλιο». Ο δημοσιογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός, Νίκος Μαστοράκης, ένας άνθρωπος ταυτισμένος με την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης και όχι μόνο, έρχεται κατευθείαν απ’ το Los Angeles στο studio του «Βινυλίου». Οι βαλίτσες του θα είναι γεμάτες με σπάνιο υλικό και αναμνήσεις. Απ’ την Τζάκι Κένεντι και τον Ωνάση, μέχρι το «Αυτή είναι η Ζωή σου». Από το «Bingo» μέχρι το «Aργά». Από την «Απαγωγή του στρατηγού Κράιπε» μέχρι τα «Καλλιστεία». Από τους Forminx και τους Rolling Stones μέχρι την καθοριστική συμβολή στο ξεκίνημα του ΑΝΤ1 και του Star Channel, ο Νίκος Μαστοράκης θα μοιραστεί μαζί μας θησαυρούς απ’ το αρχείο του, ασπρόμαυρες αλλά και έγχρωμες εικόνες και ιστορίες. Απόψε, στο «Βινύλιο», στις 00.15, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ποιος είναι ο Νίκος Μαστοράκης

Ο Νίκος Μαστοράκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Απριλίου 1941. Είναι αδερφός της ποιήτριας και μεταφράστριας Τζένης Μαστοράκη.Στην ηλικία των 18 ετών, με την ιδιότητα του ρεπόρτερ στον Εθνικό Κήρυκα, ο Μαστοράκης έκανε την πρώτη του μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία εξασφαλίζοντας αποκλειστική συνέντευξη από την εξόριστη πριγκίπισσα του Ιράν Σοράγια. Στην συνέχεια εργάστηκε στην εφημερίδα Μεσημβρινή ως συντάκτης στην πρώτη αυτοκινητιστική στήλη του ελληνικού τύπου.

Λίγα χρόνια αργότερα, ως συντάκτης της Απογευματινής και υποδυόμενος για τις ανάγκες του ρεπορτάζ τον μουσικό στην ορχήστρα του Γιάννη Πουλόπουλου, κατάφερε να βρεθεί στον «Σκορπιό» του Αριστοτέλη Ωνάση μαζί με τους καλεσμένους του Έλληνα Κροίσου, Τζάκι Κένεντι και τον Τεντ Κένεντι. Παρότι η φρουρά του Τεντ Κένεντι ανακάλυψε την κρυμμένη φωτογραφική μηχανή, τελικά ο Μαστοράκης κατάφερε να διαφύγει από τον Σκορπιό. Πίσω στην Αθήνα, η αστυνομία κατέσχεσε τα αρνητικά των φωτογραφιών και το σχετικό αποκλειστικό ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε λογοκριμένο. Παρόλα αυτά, η αποκλειστική είδηση του επικείμενου γάμου Ωνάση – Τζάκι πρωτοδημοσιεύτηκε σε εκείνο το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Την ίδια εποχή ο Μαστοράκης εργάστηκε στο κρατικό ραδιόφωνο ως ραδιοφωνικός παραγωγός των πιο επιτυχημένων εκπομπών για ξένη μουσική. Στα τέλη της δεκαετίας του 60, οργάνωσε την επεισοδιακή συναυλία των Rolling Stones στο Καλλιμάρμαρο, λίγες μέρες πριν την Χούντα της 21ης Απριλίου 1967. Ο Μαστοράκης ήταν ο στιχουργός και ο παραγωγός των Forminx, του διάσημου pop-group των 60s, στο οποίο ξεκίνησε την καριέρα του ως συνθέτης και keyboard player ο Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Ο Μαστοράκης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δημιουργία της Ελληνικής Τηλεόρασης και εργάστηκε σε αυτή από το 1966 ως και το 1973.Ήταν οικοδεσπότης σε πολλά τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικά show, όπως το «Αυτή είναι η ζωή σου», το «Κάντιντ Κάμερα» και το «Πείτε την Αλήθεια» καθώς και ως παραγωγός και σκηνοθέτης στο «Αλάτι και Πιπέρι» με οικοδεσπότη τον Φρέντυ Γερμανού. Ήταν επίσης συγγραφέας και σκηνοθέτης σε πολλές τηλεοπτικές σειρές με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρώτη ελληνική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Η συνωμοσία της σιωπής». Λίγες μέρες μετά τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη 1973, ο Νίκος Μαστοράκης πήρε συνέντευξη από ομάδα φοιτητών που συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε συνέντευξη του στο περιοδικό Life & Style, ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να κάνει την εκπομπή ήταν η παρότρυνση που δέχθηκε από τον εξόριστο Τάκη Λαμπρία, έμπιστο φίλο του Καραμανλή. Μετά την προβολή της εκπομπής, οι συμμετέχοντες φοιτητές συνελήφθησαν στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και βασανίστηκαν από το χουντικό καθεστώς.

Μετά την πτώση της χούντας ο Νίκος Μαστοράκης εργάστηκε στην Αγγλία και την Αμερική ως σκηνοθέτης και ως παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών. Ήταν ο σεναριογράφος της ταινίας του Άντονι Κουίν The Greek Tycoon με συμπρωταγωνίστρια την Ζακλιν Μπισέ, μια ταινία βασισμένη στην ταραχώδη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση. Κατόπιν εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες όπου έγραψε, σκηνοθέτησε και έκανε την παραγωγή σε περισσότερες από 17 ταινίες. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1989 και εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. Αποχώρησε από εκεί το 1993 για να στήσει τον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel. Tο 1995 έφτιαξε τον rock ραδιοφωνικό σταθμό RadioGold και μέχρι σήμερα εργάζεται σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά projects σε Αμερική και Ελλάδα.

Κινηματογραφικές ταινίες

Island of Death (1975)

Death Has Blue Eyes (1976)

The Greek Tycoon (1978)

Blood Tide (1982)

Blind Date (1984)

The Next One (1984)

Sky High (1986)

The Zero Boys (1986)

Terminal Exposure (1987)

The Wind (1987)

Glitch (1988)

Nightmare at Noon (1988)

Ninja Academy (1988)

Bloodstone (1988)

Darkroom (1988)

Grandmother’s House (1989)

Hired to Kill (1990)

In the Cold of the Night (1990)

The Naked Truth (1992)

.com for Murder (2002)

Τηλεοπτικές σειρές

Ο σπαγγοραμένος (1971)

Αξιωματικός υπηρεσίας (1972) Η ταβέρνα (1972)

Η συνωμοσία της σιωπής (1973)

Εισβολή από άλλο πλανήτη (1979)

Καληνύχτα μαμά (1996)

Χωρισμένοι με παιδιά (1996)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments