Οικονομία

120 δόσεις: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο

120 δόσεις: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο
Ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ και την Ένωση Κεντρώων το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις.

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις σε ασφαλιστικά ταμεία. Καθολική από όλα τα κόμματα ήταν η υπερψήφιση των τροπολογιών με τα θετικά μέτρα του πακέτου του Ζαππείου, ανάμεσά τους η 13η σύνταξη και η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά. Tο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ και την Ένωση Κεντρώων που τοποθετήθηκαν με «παρών».

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, αναμένεται άμεσα να εκδοθεί το ΦΕΚ προκειμένου την Δευτέρα, με την έναρξη της μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα κατανάλωσης και στην ενέργεια, να πιστωθεί και η 13η σύνταξη στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Ολομέλειας λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης και την ψήφιση των θετικών μέτρων, υπογράμμισε τη σημασία των μέτρων αυτών, η υλοποίηση των οποίων κατέστη εφικτή «χάριν της υπεραπόδοσης της οικονομίας και χωρίς να είμαστε με το μαχαίρι στην πλάτη λόγω της ασφυκτικής επιτήρησης των δανειστών».

Αλέξης Τσίπρας για τις παροχές: Είναι μια ιστορική μέρα

«Ζήτησα τον λόγο καθώς είναι μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό Κοινοβούλιο, μετά από 8 χρόνια θυσιών για τους Έλληνες πολίτες. Είμαι χαρούμενος που θα δω να ψηφίζουν σήμερα όλες οι πτέρυγες της Βουλής την ρύθμιση για τις οφειλές και την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Μειώνουμε και τον ΦΠΑ στην ενέργεια, μέτρο που αφορά κάθε νοικοκυριό και θα φανεί από Δευτέρα στους προϋπολογισμούς του, αλλά και στις επιχειρήσεις.

Ψηφίζουμε και ένα μέτρο που αφορά 2,5 εκατ. συνταξιούχους. Η 13η σύνταξη είναι ένα μέτρο με ιδιαίτερο συμβολισμό. Δέσμευσή μας είναι ότι όσο βελτιώνεται η κατάσταση της οικονομίας, τόσο θα αυξάνεται το ποσό», ήταν τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού από το βήμα της βουλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ξανά στα μέτρα  που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα.

  • Την ευνοϊκή ρύθμιση για εκατομμύρια συμπολίτες μας, που την αναμένουν πώς και πώς, για τις 120 δόσεις
  • Τη ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και ΟΤΑ
  • Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.
  • Τη μετάταξη, επίσης, όλων των τροφίμων από τον συντελεστή 24% στον συντελεστή 13%.

Τέλος ο πρωθυπουργός έριξε «καρφιά» για την αντιπολίτευση μιλώντας για «την αντίφαση της αντιπολίτευσης η οποία από τη μία καταγγέλλει τα μέτρα και από την άλλη τα ψηφίζει – εμένα πάντως μου αρκεί που τα ψηφίζετε», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments