Παιδί

Ονόματα για κορίτσια: Αυτό το όνομα επιλέγουν οι περισσότεροι γονείς παγκοσμίως

Ονόματα για κορίτσια: Αυτό το όνομα επιλέγουν οι περισσότεροι γονείς παγκοσμίως
Ονόματα για κορίτσια: Ένα Ελληνικό όνομα είναι αυτό που επιλέγουν οι περισσότεροι γονείς για τις κόρες τους παγκοσμίως.

Ονόματα για κορίτσια: Όταν ένα παιδί έρχεται στον κόσμο φέρνει ένα μεγάλο δίλημμα στους γονείς του. Αυτό δεν είναι άλλο από το όνομα που θα του δώσουν. Στη χώρα μας συνήθως επιλέγουμε το όνομα κάποιου παππού ή γιαγιάς του μωρού. Στο εξωτερικό πολλές φορές τα ζευγάρια επιλέγουν ένα όνομα άσχετο με την οικογένεια.

Όταν το μωρό είναι κορίτσι τότε η επιλογή είναι εύκολη για τους γονείς όπως δείχνει μια σχετική έρευνα. Συγκεκριμένα ένα Ελληνικό όνομα είναι αυτό που επιλέγουν οι περισσότεροι γονείς για τις κόρες τους Παγκοσμίως. Αυτό είναι το Sofia ή Sophia που προέρχεται από το δικό μας “Σοφία“. Το συγκεκριμένο όνομα έχει την πρωτιά σε χώρες όπως το Μεξικό, η Ρωσία και η Ιταλία.

Ονόματα για κορίτσια: Η πρωτιά του ονόματος Σοφία

Η επιλογή του ονόματος “Sophia”  έρχεται τρίτο στις επιλογές των γονιών στις ΗΠΑ, και δεύτερο ή τρίτο σε τουλάχιστον 20 άλλες χώρες. Η ειδικός που έκανε τη σχετική μελέτη τόνισε ότι το Σοφία φαίνεται να έχει εισχωρήσει σε διάφορες κουλτούρες και σύνορα.

Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός ότι το όνομα Σοφία  μπορεί να είναι τώρα στα κορυφαία 25 ονόματα για τα δύο τρίτα των χωρών που κρατούν στατιστικά στοιχεία,  ωστόσο το όνομα δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές πριν από μια γενιά.

Η Laura Wattenberg δεν είναι σε θέση να βρει ακόμα τα αίτια πίσω από αυτή τη ραγδαία αύξηση στην επιλογή του ονόματος. Μια πρώτη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι τα πιο θρησκευτικά ονόματα, όπως Mary και John δεν προτιμώνται πλέον και αναζητούνται πιο σπάνια ονόματα που πιστεύουν ότι έχουν περισσότερο στυλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments