Αυτοδιοίκηση

Περιφερειακές εκλογές 2019: Περιοδεία Πατούλη σε Νίκαια και Πέραμα

Περιφερειακές εκλογές 2019: Περιοδεία Πατούλη σε Νίκαια και Πέραμα
Ο υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές 2019, Γιώργος Πατούλης, βρέθηκε την Πέμπτη (16/5/19) στη Νίκαια καθώς και σε ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις του Περάματος.

Για τα υπό εξέλιξη έργα και όσα προγραμματίζονται στο Δήμο Νίκαιας ενημερώθηκε ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης από τον δήμαρχο της πόλης και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Γ. Ιωακειμίδη. Κατά την επίσκεψη του, ο υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές 2019, στον Μητροπολίτη Νίκαιας ,ενημερώθηκε για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που προσφέρει η μητρόπολη  σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ακολούθως περιόδευσε  σε εμπορικά καταστήματα και τη Λαϊκή Αγορά και συζήτησε με πολίτες ενώ  συναντήθηκε και με τον υποψήφιο δήμαρχο  Α. Τούντα. Στη συνέχεια μετέβη στο ναυπηγείο Σπανόπουλου στο Πέραμα και είχε ενημερωτική συνάντηση με το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ναυπηγείων Περάματος στο ναυπηγείο ATLAS.

Κατά τη συνάντηση του Γιώργου Πατούλη με το δήμαρχο Νίκαιας, Γιώργο  Ιωακειμίδη αναδείχτηκε  ως προτεραιότητας η ανάγκη επιτάχυνση των διαδικασιών για την διαμόρφωση της έκτασης 46 στρεμμάτων, του παλιού Νεκροταφείου Νεάπολης σε χώρο αναψυχής με αναψυκτήριο και αθλητικές υποδομές. Επιπρόσθετα τονίστηκε η ανάγκη χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την  επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης στο σχέδιο πόλης περιοχών του Ρέντη-κυρίως στην περιοχή της λαχαναγοράς, με παράλληλη εκτέλεση έργων όπως η διάνοιξη δρόμων και η ενίσχυση του αποχετευτικού δικτύου.

Στη συζήτηση τέθηκαν  θέματα που σχετίζονται με την περεταίρω  αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, από τα νερά που κατεβάζει το όρος Αιγάλεω , την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων και την ανάπλαση των προσφυγικών συνοικιών. Ο κ. Πατούλης τόνισε πως στόχος είναι η γόνιμη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με όλους τους Δήμους με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη τους

Ο κ. Πατούλης, ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη Αλέξιο  ότι η Μητρόπολη Νίκαιας παρέχει χρηματικά βοηθήματα και τρόφιμα σε περίπου 3.000 οικογένειες ενώ στις κατασκηνώσεις που δημιούργησε, φιλοξενούνται κάθε χρόνο 1.000 παιδιά. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει τύχει θερμής αποδοχής από  τον κόσμο και χρειάζεται περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση ανέφερε ο Μητροπολίτης.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης συνεχάρη τον κ.κ. Αλέξιο για το έργο και την προσφορά του και διαμήνυσε πως στόχος είναι η Περιφέρεια σε συνεργασία με την Εκκλησία να δημιουργήσουν από κοινού ένα δίκτυο συνεργασίας, σε κάθε γειτονιά της Αττικής κυψέλες πολιτισμού, εκπαίδευσης και αθλητισμού.

Στο Πέραμα ο κ. Πατούλης μετέβη στο ναυπηγείο Σπανόπουλου και συζήτησε   με τον πρόεδρο Μ. Σπανόπουλο και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα της ναυπηγικής βιομηχανίας, με σημαντικότερο την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης των ναυπηγικών επιχειρήσεων, μέσω της διεύρυνσης των αδειοδοτήσεων. Ακολούθως συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ναυπηγείων και Εργοδοτών Ναυπηγών Πειραιώς-Περάματος, του συνδέσμου Επιχειρήσεων της Ναυπηγικής Βιομηχανίας και της Ένωσης Μηχανουργών.

Όπου αναδείχθηκε ως μείζον ζήτημα η ανάγκη να έρχονται επενδύσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των 22 ναυπηγείων αλλά και οι περίπου 15.000 θέσεις εργασίας. Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την πεποίθηση του πως το επιχειρείν είναι κινητήριος μοχλός ανάπτυξης και τάχθηκε υπέρ των επενδύσεων με την προϋπόθεση να υπάρχουν όροι, κανόνες και σεβασμός στο περιβάλλον. «Θα στηρίξουμε την κοινωνία του Περάματος και θα είμαστε συνοδοιπόροι σας για να δώσουμε ριζικές λύσεις σε προβλήματα που φρενάρουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης» τόνισε  ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments