Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019: Το πρόγραμμα των εξετάσεων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2019: Το πρόγραμμα των εξετάσεων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Οι Πανελλήνιες 2019 πλησιάζουν και το πρόγραμμα των εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έχει ήδη ανακοινωθεί.

Ο νέος νόμος Γαβρόγλου αναμένεται να αλλάξει τα πάντα στις εξετάσεις για την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ωστόσο φέτος οι Πανελλήνιες 2019 θα διεξαχθούν με το σύστημα που γνωρίζουμε. Οι Πανελλήνιες 2019 ξεκινούν με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τα ΕΠΑΛ στις 6 Ιουνίου ενώ για τα ΓΕΛ οι εξετάσεις ξεκινούν στις 7 Ιουνίου. Οι φετινές Πανελλαδικές, θα ξεκινήσουν για τα Επαγγελματικά Λύκεια με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και για τα Γενικά Λύκεια με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα (Νέα Ελληνική Γλώσσα, Γενική Παιδεία) την Παρασκευή 7 Ιουνίου και στη συνέχεια, τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού:

  • 10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
  • 12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
  • 14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
  • 18 Ιουνίου: οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Όσον αφορά τα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν αρχικά στις 6 Ιουνίου στα Νέα Ελληνικά και στις 8 Ιουνίου στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Από τις 11 έως και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε και τα εξεταστικά κέντρα για τους υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2019.

Διαβάστε Eπίσης

Πανελλήνιες 2019: Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους

Πανελλήνιες 2019: Οι «πρώτοι των πρώτων» αποκαλύπτουν τα μυστικά της επιτυχίας τους

Περισσότερα