Κόσμος

Τραμπ: Απένειμε χάρη στον μεγιστάνα των ΜΜΕ Κόνραντ Μπλακ

Τραμπ: Απένειμε χάρη στον μεγιστάνα των ΜΜΕ Κόνραντ Μπλακ
Ο Ντόναλντ Τραμπ απένειμε πλήρη χάρη στον μεγιστάνα των ΜΜΕ Κόνραντ Μπλακ, που το 2007 είχε καταδικαστεί για απάτη και παρακώλυση της Δικαιοσύνης και πέρασε 3,5 χρόνια στη φυλακή.

Την απονομή πλήρους χάρης στον μεγιστάνα των ΜΜΕ Κόνραντ Μπλακ αποφάσισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος για τον 74χρονο, γεννημένο στην Καναδά Βρετανό πολίτη. Ο Μπλακ για μια περίοδο ήταν επικεφαλής του τρίτου μεγαλύτερου ομίλου αγγλόφωνων μέσων ενημέρωσης στον κόσμο. Μάλιστα, στον όμιλο του ανήκαν μεταξύ άλλων οι εφημερίδες Chicago Sun-Times (ΗΠΑ), η Daily Telegraph (Βρετανία) και η Jerusalem Post (Ισραήλ).

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, στην «υπόθεση του λόρδου Μπλακ» υπήρξαν πολλές εκκλήσεις να του απονεμηθεί χάρη από πρόσωπα «μεγάλου κύρους», που «εγγυήθηκαν για τον εξαιρετικό του χαρακτήρα». Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε αυτή την πράξη την ώρα που  που ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα, ο ίδιος έχει να αντιμετωπίσει και το θέμα της κλιμάκωσης της έντασης με το Ιράν. Κι ενώ όλα αυτά βρίσκονται στην ατζέντα των ΗΠΑ, εκείνος κάνει λόγο για… παράταση της θητείας του.

Γιατί είχε καταδικαστεί ο Μπλακ

Ο μεγιστάνας στον οποίο απένειμε χάρη ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καταδικαστεί το 2007 από δικαστήριο των ΗΠΑ να εκτίσει ποινή 6,5 ετών κάθειρξης για απάτη και κατάχρηση ύψους εκατομμυρίων δολαρίων κατά την πώληση των εφημερίδων του ομίλου Hollinger Inc, του οποίου ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Δύο εκ των τριών αποφάσεων εις βάρος του ακυρώθηκαν αργότερα και η ποινή του μειώθηκε. Αποφυλακίστηκε το 2012 και απελάθηκε από τις ΗΠΑ.

Δεν απάντησε ο Τριντό

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό απέφυγε να σχολιάσει την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας για την απονομή χάριτος στον Μπλακ.

Διαβάστε Eπίσης

Άποψη

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι