Πολιτική

Παροχές από την Κυβέρνηση: Ρυθμίσεις και επιδόματα μία ανάσα πριν από τις κάλπες

Παροχές από την Κυβέρνηση: Ρυθμίσεις και επιδόματα μία ανάσα πριν από τις κάλπες
Ξεκινάνε οι απαραίτητες ρυθμίσεις για τις παροχές που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση λίγο πριν ο Ελληνικός λαός πάει στις κάλπες.

Πριν από λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας και η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τις παροχές για τους πολίτες. Πρόκειται για μέτρα ελάφρυνσης με αρκετά επιδόματα να καταλήγουν στα χέρια του Ελληνικού λαού. Από την πρώτη στιγμή ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει ότι αυτές οι παροχές δεν είναι κάτι προσωρινό.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που αποκάλυψε πως η Κυβέρνηση όχι μόνο είναι σίγουροι για τις παροχές, αλλά έχει ήδη εξασφαλίσει και «καβάτζα» αν κάτι δεν πάει καλά. Για να περάσουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες τροπολογίες, όλα αυτά λίγο πριν τις εκλογές.

Παροχές από την Κυβέρνηση: Τι ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός είχε δίωρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τις σχολικές καθαρίστριες. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αύξηση κατά 10% του μισθού τους αλλά και την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Παράλληλα τόνισε πως οι συμβάσεις, οι οποίες γίνονται από τους δήμους πλέον θα έχουν διετή διάρκεια.

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεσπάσει μια βροχή από τροπολογίες καθώς ο στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν όλα πριν κλείσει η Βουλή στις 26 Μαϊού.

Ειδικότερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίζεται σήμερα, κατατέθηκαν:

  • Τροπολογία για τον επαναπροσδιορισμό του ύψους της μείωσης κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, για ακίνητη περιουσία φυσικών προσώπων άνω των 60.000 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν συνυπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού
  • Τροπολογία για αποσπάσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού
  • Τροπολογία η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει αμοιβή κατά την ιατρική εξειδίκευση του συνόλου των ιατρών
  • Τροπολογία για τη βελτίωση των ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού
  • Τροπολογία με την οποία ορίζεται ότι μπορούν να ανανεώνονται οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι λοιπού επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και ρυθμίζονται θέματα μισθοδοσίας αυτών
  • Τροπολογία για την Κύρωση της από 26/4/2019 τροποποίησης της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ» και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.
  • Τροπολογία με μέτρα επιτάχυνσης έκδοσης οικοδομικών αδειών ανακατασκευής στις πυρόπληκτες περιοχές σε Αττική και Πελοπόννησο, διαγραφή προστίμων για αυθαίρετα που έχουν κριθεί ετοιμόρροπα ή μη κατοικήσιμα και χρήζουν επισκευής και αναστολή προστίμων για τα προ του 2011 αυθαίρετα μέχρι την οριοθέτηση ρεμάτων.
  • Τροπολογία με ρυθμίσεις για τουριστικά πλοία ενώ συστήνεται στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου κατέθεσε τέσσερις τροπολογίες, οι οποίες μεταξύ των άλλων, προβλέπουν τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος στους υπαλλήλους φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης των φυλακών, τη μισθολογική αποκατάσταση των ιατροδικαστών, την παράταση της πιλοτικής περιόδου εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης (“βραχιολάκι”), κ.λ.π.

Νωρίτερα με τροπολογία που κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υφυπουργό, δίνεται παράταση έως και έξι μήνες στο Κτηματολόγιο!

Διαβάστε Eπίσης

Πάνος Καμμένος: «Φαρμακερό» σχόλιο για Μητσοτάκη – «Του φεύγει και βαλσαμωμένο πουλί»

Τσίπρας: Αύξηση 10% στους μισθούς των σχολικών καθαριστριών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και συμβάσεις δυο ετών

Περισσότερα