Άποψη

Η συνωμοσία της σιωπής των κομμάτων

Η συνωμοσία της σιωπής των κομμάτων
Ο Θανάσης Λυρτσογιάννης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τον πακτωλό χρημάτων που ξοδεύουν τα κόμματα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, χωρίς να δίνουν λογαριασμό στους πολίτες.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η συνωμοσία της σιωπή των κομμάτων. Όλων των κομμάτων. Το φαινόμενο γνωστό και συνηθισμένο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Βλέπουμε να ξοδεύουν πακτωλό χρημάτων, αλλά δεν δίνουν λογαριασμό στους πολίτες. Που τα βρήκατε κύριοι όλων των κομμάτων όλα αυτά κονδύλια και ξοδεύετε, για επικοινωνία λέτε εσείς (για προπαγάνδα λέμε εμείς). Ζητάτε την ψήφο μας να διαχειριστείτε τα οικονομικά της χώρας, αλλά και τα δικά μας οικονομικά. Αλλά δεν μας λέτε κουβέντα για τα δικά σας οικονομικά. Για τη διαχείριση που κάνετε, για το νοικοκύρεμα.

Είστε νοικοκύρηδες κύριοι των κομμάτων ή μήπως μπαταχτσήδες; Ξοδεύετε δικά σας χρήματα ή μήπως θα βάλετε φέσι, πουλώντας εκδούλευση άλλου είδους σε εκείνους που σας προμηθεύουν υλικό και υπηρεσίες ή διαθέτουν τα μέσα για να προωθήσετε τα μηνύματά σας ή επί το ακριβέστερον να κάνετε την προπαγάνδα σας. Αν ισχύει το δεύτερο μήπως αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαπλοκή, έστω μικρού τιμήματος;

Ξοδεύετε δικά σας χρήματα ή μήπως έχετε χορηγούς; Αν ναι στο όνομα της διαφάνειας έχετε υποχρέωση να μας πείτε ποιους με ονοματεπώνυμο και ύψος χορηγίας. Εμπρός κύριοι των κομμάτων αφήστε στην άκρη τη συνωμοσία της σιωπής και δώστε ακριβή λογαριασμό για το που βρήκατε τα κονδύλια, που τα ξοδεύετε και πόσα ξοδεύετε.

Γιατί, όπως γίνεται αντιληπτό όταν τα κόμματά σας χρωστούν πολλά ή λίγα στις τράπεζες, στη ΔΕΗ, σε ασφαλιστικά ταμεία, έχετε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες για πλήρη διαφάνεια των οικονομικών σας. Εξάλλου, είναι και προς το συμφέρον σας η διαφανής αντιμετώπιση των οικονομικών των κομμάτων σας, γιατί ο πολίτης θα σκεφθεί: Πως να εμπιστευτώ κάποιον που δεν μπορεί να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του κόμματός του; Είναι ικανός αυτός να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της χώρας;

Εμπρός λοιπόν σπάστε τη συνωμοσία της σιωπής. Κι εσείς πολίτες διεκδικήστε πλήρη διαφάνεια. Τα ίδια βεβαίως ισχύουν και για τους υποψηφίους ατομικά. Γιατί η δημοκρατία απαιτεί πλήρη και κρυστάλλινη διαφάνεια.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments