Πολιτική

Δημοσκόπηση 2019: Προβάδισμα 6,5% η Νέα Δημοκρατία – Αρνητική άποψη του κόσμου για τις παροχές

Δημοσκόπηση 2019: Προβάδισμα 6,5% η Νέα Δημοκρατία – Αρνητική άποψη του κόσμου για τις παροχές
Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 6,5 μονάδων στην Νέα Δημοκρατία, ενώ αρνητική φέρεται να είναι η άποψη του κόσμου για τις παροχές της κυβέρνησης.

Άλλη μια δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες πριν τις Ευρωεκλογές. Σε αυτή, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 6,5 % έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα αυτή η δημοσκόπηση που έγινε στις 13-16 Μαΐου για την εφημερίδα «Τα Νέα». Σε αυτή η ΝΔ συγκεντρώσει ποσοστό 30% ενώ το κόμμα της κυβέρνησης βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 23,5%. Τρίτο κόμμα είναι αυτή τη στιγμή το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%.

Πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές

ΝΔ 30% ΣΥΡΙΖΑ 23,5% Κίνημα Αλλαγής 6,6% Χρυσή Αυγή 6,3% ΚΚΕ 5,9% Ποτάμι 2,5% Ενωση Κεντρώων 2,2% Ελληνική Λύση 1,7% Οικολόγοι Πράσινοι 1,5% ΑΝΕΛ 1,2% ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% Αλλο κόμμα 4,4% Λευκό/ Ακυρο/ Αποχή 4,5% Δεν αποφάσισα/ Δεν απαντώ 8,7%

Σχετικά με  την παράσταση νίκης, η ψαλίδα είναι στο 46,3%. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 63,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 17,1%.

Δημοσκόπηση 2019: Αρνητική άποψη του κόσμου για τις παροχές

Στην ίδια δημοσκόπηση το κοινό ρωτήθηκε για τις παροχές που έχει ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας. Σε αυτό το ερώτημα, το 56,9% εξέφρασε αρνητική άποψη για την κυβέρνηση και το 36,3% θετική.

Συγκεκριμένα, το 24,9% απάντησε ότι έχει πολύ ή αρκετά αρνητικότερη γνώμη για την κυβέρνηση μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 34,7% είπε ότι η άποψή του είναι το ίδιο αρνητική. Αντίθετα το 20,4% δήλωσε ότι έχει πολύ ή αρκετά θετικότερη άποψη για την κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των παροχών και το 15,9% είπε ότι γνώμη του παρέμεινε το ίδιο θετική.

Φόβος για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Τέλος, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων που φοβάται το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Το 38,8% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι «σίγουρα ή μάλλον ναι» υπάρχει κίνδυνος «θερμού επεισοδίου» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το επόμενο χρονικό διάστημα. Το 52% απάντησε ότι «σίγουρα ή μάλλον όχι» δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments