Ελλάδα

Στο πλευρό της Ξένης Δημητρίου οι εισαγγελείς για την υπόθεση Κουφοντίνα

Στο πλευρό της Ξένης Δημητρίου οι εισαγγελείς για την υπόθεση Κουφοντίνα
Η Ξένη Δημητρίου έχει στο πλευρό της την Ένωση εισαγγελέων σχετικά με την υπόθεση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η Ξένη Δημητρίου έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πρόσωπα των ημερών. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προχώρησε σε αναίρεση του βουλεύματος για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η κυρία Δημητρίου δέχτηκε έντονη κριτική για αυτή την απόφαση. Μάλιστα, κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι υπέκυψε στον εκβιασμό του καταδικασμένου τρομοκράτη.

Θυμίζουμε ότι ο αρχιεκτελεστής της 17Ν έκανε απεργία πείνας με αποτέλεσμα να χάσει βάρος και να οδηγηθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Λίγες ώρες αργότερα έγιναν οι κινήσεις από την πλευρά της Ξένης Δημητρίου που προκάλεσαν πολλές πολιτικές αντιδράσεις ειδικότερα από τη Νέα Δημοκρατία.

Η Ένωση Εισαγγελέων στο πλευρό της Ξένης Δημητρίου

Ωστόσο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει στο πλευρό της την Ένωση εισαγγελέων που τονίζει ότι η συνάδελφος τους κινήθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. “Κάθε δήλωση από πολιτικά πρόσωπα που επιχειρεί να αποδώσει σκοπιμότητα στη συγκεκριμένη ενέργεια της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι τουλάχιστον ατυχής και βλάπτει το κύρος της Δικαιοσύνης” αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη (21/5) ο Άρειος Πάγος θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει αν τελικά θα αναιρεθεί οριστικά το βούλευμα για την άδεια επτά ημερών που έχει ζητήσει ο “Λουκάς” της 17 Νοέμβρη.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων για την υπόθεση Κουφοντίνα

«Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά την κριτική που ασκήθηκε για την ασκηθείσα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναίρεση κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που απέρριψε αίτημα κρατουμένου για χορήγηση τακτικής άδειας από το κατάστημα κράτησής του, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στο οποίο περιλαμβάνεται και η άσκηση αναίρεσης κατά βουλευμάτων και δικαστικών αποφάσεων.

Κατά συνέπεια, κάθε δήλωση από πολιτικά πρόσωπα που επιχειρεί να αποδώσει σκοπιμότητα στη συγκεκριμένη ενέργεια της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι τουλάχιστον ατυχής και βλάπτει το κύρος της Δικαιοσύνης», καταλήγουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments