Lifestyle

Eurovision 2019: Εξοργισμένο το Ισραήλ με τη Μαντόνα

Eurovision 2019: Εξοργισμένο το Ισραήλ με τη Μαντόνα
Η υπουργός Πολιτισμού του Ισραήλ επέκρινε την κίνηση της Μαντόνα να παρουσιαστεί στη σκηνή της Eurovision 2019 με χορευτές που στην πλάτη τους είχαν ραμμένες σημαίες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.

Στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2019 όλοι περίμεναν με αγωνία την εμφάνιση της Μαντόνα. Την ώρα του show ωστόσο, δύο από τους χορευτές της εμφανίστηκαν με σημαίες της Παλαιστίνης και το Ισραήλ εξέφρασε πλέον και επίσημα τη δυσαρέσκειά του για την εμφάνισή της. Η υπουργός Πολιτισμού Μίρι Ρεγκέβ επέκρινε την κίνηση της Μαντόνα να παρουσιαστεί στη σκηνή της Eurovision στο Tελ Αβίβ, με χορευτές που στα μισά του σόου αποκάλυψαν στην πλάτη τους ότι είχαν ραμμένες σημαίες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, ενώ στο φινάλε πιάστηκαν από το χέρι και ανέβηκαν μαζί μια σκάλα.

«Ήταν λάθος» δήλωσε η Ρεγκέβ σε δημοσιογράφους πριν από τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Η πολιτική και ένα πολιτιστικό γεγονός δεν πρέπει να αναμειγνύονται, με όλο τον σεβασμό προς τη Μαντόνα», πρόσθεσε και στη συνέχεια κατηγόρησε τον ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN επειδή δεν κατάφερε να απαγορεύσει τις σημαίες. «Δεν θα συνέβαινε σε καμία άλλη χώρα. Υπάρχει μια συγκεκριμένη αίσθηση ότι στη χώρα μας επιτρέπονται τα πάντα και η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμπλακεί», είπε σε αυστηρό τόνο.

Οι διοργανωτές της Eurovision και η EBU έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να δηλώσουν πως τόσο η Μαντόνα, όσο και οι Hatari παραβίασαν τους κανονισμούς που θέλουν κάθε πολιτική αναφορά να μένει εκτός Eurovision.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments