Αυτοδιοίκηση

Ρένα Δούρου: Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου (vid)

Ρένα Δούρου: Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου (vid)
Η η νυν Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης λίγο πριν από τις Περιφερειακές Εκλογές και μίλησε για το έργο της στην Περιφέρεια, αλλά και για την καθημερινότητά της.

«Κινδυνεύουν να θυσιάσουν τη δουλειά μας στην κιμαδομηχανή για τις Ευρωεκλογές». Με αυτά τα λόγια η νυν Περιφερειάρχης Αττικής και υποψήφια στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στο Rise TV, μίλησε για την εκλογική μάχη που πλησιάζει. Η κα Δούρου αναφέρθηκε στο έργο που έχει πράξει τα τελευταία 4,5 χρόνια που είναι στο τιμόνι της Περιφέρειας Αττικής, μίλησε για την τραγωδία στο Μάτι, ενώ η κάμερα της εκπομπής την ακολούθησε και σε πιο προσωπικές της στιγμές.

«Τώρα που ο προηγούμενος περιφερειάρχης, ο παρολίγον υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που λένε να μην πέσει καμία Περιφέρεια στα χέρια κάποιου που δεν φέρει την κάρτα μέλους, κινδυνεύουνε όλη αυτή τη δουλειά που κάναμε για τους αναπήρους, τις γυναίκες, για τους νέους να τη θυσιάσουν στην κιμαδομηχανή για τις Ευρωεκλογές» είπε η Ρένα Δούρου ερωτηθείσα για τους λόγους που την ώθησαν να πάρει την απόφαση να κατέβει εκ νέου υποψήφια για την Περιφέρεια.

«Η μάχη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι δύσκολη και δεν μπορώ να αφήσω τη δουλειά που κάναμε να θυσιαστεί. Δεν μπορούσα να πω ότι έκλεισα τον κύκλο μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ότι θέλω να πάω να κάνω κάτι άλλο» πρόσθεσε.

Ρένα Δούρου: «Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου»

Η Ρένα Δούρου είναι ένα από τα πρόσωπα που έχουν δεχθεί πολύ σκληρή κριτική, ειδικά από το καλοκαίρι του 2018 μετά και τη φωτιά στο Μάτι. Η Περιφερειάρχης Αττικής με απόλυτη ειλικρίνεια δεν άφησε ποτέ αναπάντητο κάποιο σχετικό ερώτημα, ωστόσο σημείωσε με νόημα «έχουν το κοσκινάκι ότι για όλα φταίει η Δούρου».

Η ίδια δεν κρύφτηκε ποτέ και –όπως τονίζει και η ίδια- ανέλαβε την πολιτική και δικαστική ευθύνη. «Έμπρακτη η συγγνώμη μου για το Μάτι και τη Μάνδρα. Είναι φρικτό να αθροίζουμε νεκρούς λες και είναι λίστα για το σούπερ μάρκετ. Η συγγνώμη μου δεν είναι λεκτική, αλλά έμπρακτη. Αναλαμβάνω και τη δικαστική ευθύνη».

«Εργάζομαι ώστε να μην ξανασυναπαντηθούμε με τέτοιες φυσικές καταστροφές σαν το Μάτι. Μας ενδιαφέρει να βρούμε την πολιτική Ιφιγένεια και καλά αν είμαι εγώ να θυσιαστώ μπας και φυσήξει ούριος πολιτικός άνεμος, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει εάν δεν δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας.

Ρένα Δούρου: Εάν είμαι η πολιτική Ιφιγένεια να θυσιαστώ, μπας και φυσήξει ούριος πολιτικός άνεμος

Με τρομάζει το γεγονός ότι ιδίως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φαίνεται σαν να μην έχει βάλει μυαλό. Δεν μας ενδιαφέρει να απαλείψουμε τις αιτίες για τις οποίες οι περιουσίες μας και οι ίδιες μας οι ζωές είναι αθωράκιστες. Μας ενδιαφέρει να βρούμε την πολιτική Ιφιγένεια και καλά αν είμαι εγώ να θυσιαστώ μπας και φυσήξει ούριος πολιτικός άνεμος, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει εάν δεν δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας.

Η πατρίδα γενικά δεν ήταν προετοιμασμένη ακόμη και σε μία απλή βροχόπτωση. Αυτό που έγινε στο Μάτι και στη Μάνδρα, είναι κυριολεκτικά θεομηνίες. Αν υπάρχει ο Θεός, εκείνος που βλέπει, θεωρώ ότι είναι καλός και δεν τιμωρεί παιδιά. Υπάρχουν πολιτικοί που έκαναν μακρύς σταυρούς και τους έκαναν για τις κάμερες και όχι γιατί αγαπάνε έναν Θεό που αγαπάει τους ανθρώπους και που οι ίδιοι αγαπούν τους ανθρώπους για να εργάζονται για αυτούς. Θα κάνω υπομονή και οι αγκαλιές των συμπολιτών μου μού δίνουν δύναμη».

Ερωτηθείσα για τα debate λίγο πριν από τις Περιφερειακές Εκλογές 2019, η κα Δούρου απάντησε ότι ζηλεύει τον τρόπο που γίνονται τα ντιμπέιτ για τον Δήμο Αθηναίων. «Στα ντιμπέιτ για την Περιφέρεια Αττικής, που έχουν γίνει δύο και έχουν ακυρωθεί δύο με ευθύνη του κ. Πατούλη, περίσσεψαν οι επιθετικοί προσδιορισμοί και οι προσβολές και δεν περίσσεψαν οι θέσεις. Ακούστηκαν εκφράσεις όπως «αρλούμπες, μάνικα, έκατσε σαν την κότα στον υπουργό».

Μία… γεύση από την προσωπική της ζωή

Η Περιφερειάρχης Αττικής παραχώρησε τη συγκεκριμένη συνέντευξη την ημέρα της ονομαστικής της εορτής και η κάμερα της εκπομπής την ακολούθησε και σε στιγμές προσωπικές, σε μία έξοδο που συνάντησε φίλους.

Η ίδια αναφερόμενη στην προσωπική της ζωή, εξήγησε ότι αυτό που έχει διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού είναι «το μεσημεριανό κυριακάτικο γεύμα με τη μαμά μου».  Όσο για το τι της έχει λείψει πριν εκλεγεί, η νυν περιφερειάρχης απάντησε «μου έχει λείψει φαγητό το μεσημέρι, τα νέα των φιλενάδων μου, το σινεμά».

Έκλεισε εξηγώντας γιατί αγαπά την Αθήνα: «Τα τελευταία 4 χρόνια η Αθήνα έχει αλλάξει και έχουμε συμβάλει σε αυτό. Η δική μου ζωή στην Αθήνα είναι περιορισμένη, έχει στιγμές όμως που είναι ξεκούραστες. Έχω ζήσει και έχω εργαστεί σε τρία διαφορετικά κράτη και ξαναγύρισα. Όσοι ξαναγυρνάμε σημαίνει ότι αγαπάμε τη χώρα μας και την Αθήνα».

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε η Ρένα Δούρου στο RISE TV

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments