Ελλάδα

Επίθεση στη Βουλή: ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ – Περίμεναν επιδρομή από τον Ρουβίκωνα

Επίθεση στη Βουλή: ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ – Περίμεναν επιδρομή από τον Ρουβίκωνα
Ένορκη διοικητική εξέταση για επίθεση στη Βουλή από τον Ρουβίκωνα διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την επίθεση στη Βουλή από μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», το μεσημέρι της Τρίτης (21.05.2019), διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας. Η ΕΔΕ ανατέθηκε σε αντιστράτηγο, όπως αναφέρει το newsit.

Το έγγραφο προειδοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο Ρουβίκωνας έφτασε για τρίτη φορά ανενόχλητος στη Βουλή και αυτή τη φορά δεν έμεινε στα πανό και τα τρικάκια, αλλά πέταξε κόκκινη μπογιά στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Πολλούς τους αιφνιδίασε η επίθεση. Αλλά η ΕΛ.ΑΣ. ήξερε και είχε προειδοποιήσει. Το vima.gr είχε δημοσιεύσει πριν από μερικές μέρες εσωτερικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με το οποίο υπήρχαν φόβοι για επιδρομή από μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας στη Βουλή, εξαιτίας της απεργίας πείνας που κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Το έγγραφο αυτό είχε σταλεί στις 13 Μαΐου και καλούσε σε ενίσχυση των μέτρων στη Βουλή μετά το μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές για τη μη χορήγηση νέας άδειας στον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη. Το έγγραφο είχε τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» και ανέφερε: «παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του». Στο έγγραφο ζητείται «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού» από τους αστυνομικούς γύρω από την Βουλή, προκειμένου να αποτραπεί μια ενέργεια που θα εκθέσει τη ΕΛΑΣ και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι