Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σταματάει την απεργία πείνας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σταματάει την απεργία πείνας
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποφάσισε να σταματήσει την απεργία πείνας.

Την απόφαση να σταματήσει την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε εδώ και 21 ημέρες έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την χορήγηση άδειας από τις φυλακές. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η υγεία του έχει επιβαρυνθεί αρκετά, λόγω της απεργίας πείνας.

Σύμφωνα με τη δήλωση της συνηγόρου του Γιάννας Κούρτοβικ από το νοσοκομείο του Βόλου:

«Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανέστειλε την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 02/05/2019, αποδεχόμενος ότι οι κρίσεις στις οποίες προχώρησε το ΣΤ’ τμήμα του Αρείου Πάγου αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια για όλους τους κρατούμενους, καθώς είναι κρίσεις που αφορούν τόσο στη συνδρομή των τυπικών όσο και των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πρόσβαση στην άσκηση του δικαιώματος.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε να διαβιβάσουμε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι, στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου Βόλου και σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του θα παραμείνει για αρκετές μέρες στη ΜΕΘ προκειμένου να λάβει την αναγκαία αγωγή αποκατάστασης και σταδιακής επανόδου σε κανονική σίτιση. Στη συνέχεια θα παραμείνει σε θάλαμο του νοσοκομείου για το αναγκαίο χρονικό διάστημα έως ότου αποκατασταθεί η δυνατότητα κίνησης και βάδισης.

Λίγο αργότερα ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, μετέφερε το μήνυμα του πατέρα του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Αναλυτικά έγραψε: » Μετά την ξεκάθαρη απάντηση του Αρείου Πάγου, για τις ουσιαστικές, για τις τυπικές, για όλα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναστέλλει την απεργία πείνας και ξεκινά η δύσκολη διαδικασία της αποκατάστασης.

Δεν είναι σε θέση να γράψει κάτι. Μου ζήτησε όμως να σας μεταφέρω -και θέλω και εγώ να σας πω αν και ξέρω, η αλληλεγγύη δεν χωράει σε λέξεις- ότι ευχαριστεί όλους τους συντρόφους, τις συντρόφισσες και κάθε προοδευτικό άνθρωπο που στήριξε το δίκαιο. Γεια χαρά σας! Φιλιά», έγραψε.

Μετά την ξεκάθαρη απάντηση του Αρείου Πάγου, για τις ουσιαστικές, για τις τυπικές, για όλα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας…

Gepostet von Έκτορας Κουφοντίνας am Donnerstag, 23. Mai 2019

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments