Διεθνή

Ευρωεκλογές 2019 αποτελέσματα: Για ιστορική νίκη των σοσιαλοδημοκρατών μιλά ο πρωθυπουργός στη Μάλτα

Ευρωεκλογές 2019 αποτελέσματα: Για ιστορική νίκη των σοσιαλοδημοκρατών μιλά ο πρωθυπουργός στη Μάλτα
Τα πρώτα αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές 2019 έρχονται από τη Μάλτα, με τον πρωθυπουργό, Τζόσεφ Μουσκάτ, να κάνει λόγο για ιστορική νίκη των σοσιαλοδημοκρατών.

Από τη Μάλτα έρχονται τα πρώτα αποτελέσματα για τις ευρωεκλογές . Κι αυτό γιατί ο…μαρτυριάρης πρωθυπουργός Τζόσεφ Μουσκάτ έκανε λόγο για ιστορική νίκη των σοσιαλοδημοκρατών. Το Εργατικό Κόμμα συγκέντρωσε σχεδόν το 55% των ψήφων, δηλαδή περίπου 48.000 περισσότερες ψήφους από το συντηρητικό Εθνικιστικό Κόμμα, το οποίο φέρεται να συγκέντρωσε 37% σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση για τις ευρωεκλογές στη Μάλτα, όπως δήλωσε ο Μουσκάτ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TVM.

«Είναι μια ψήφος εναντίον όσων σκέφτονται αρνητικά. Είναι μια ψήφος εναντίον εκείνων που κάνουν τον κόσμο να φοβάται για ανύπαρκτα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μουσκάτ. Τα επίσημα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αναμένονται μετά το κλείσιμο και των τελευταίων εκλογικών κέντρων στην Ιταλία. Ωστόσο, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων στη Μάλτα έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες ενδείξεις για το εκλογικό αποτέλεσμα. Το ποσοστό συμμετοχής έφτασε στο 72,6%, και είναι μειωμένο σε σχέση με το 76,8% που ήταν το 2014.

Η προσέλευση στις ευρωεκλογές στη χώρα μειώνεται σταθερά μετά το 82% που είχε σημειωθεί στις πρώτες ευρωεκλογές στη Μάλτα το 2004 μέχρι το 72,60% σήμερα. Για πρώτη φορά σε αυτές τις ευρωεκλογές η καταμέτρηση των ψήφων γίνεται ηλεκτρονικά. Το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να κερδίσει τις 4 από τις 6 έδρες που έχει η Μάλτα στο ευρωκοινοβούλιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments