Πολιτική

Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Η πρώτη εκτίμηση ΣΥΡΙΖΑ για τα exit poll

Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Η πρώτη εκτίμηση ΣΥΡΙΖΑ για τα exit poll
Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Τι αναφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση των exit poll. Τι δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Οι πρώτες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση των exit poll έγιναν πριν από λίγο σε μία προσπάθεια να ερμηνευτούν τα ποσοστά που φέρεται να λαμβάνουν τα κόμματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε μιλώντας στο Open Tv ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποστεί στρατηγική ήττα».

Θυμίζουμε πως τα exit poll δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ένα ποσοστό 25 έως 29%, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται από 32 έως 36%. Νωρίτερα υπήρξε συνεδρίαση της της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός έφυγε για το σπίτι του, όπου παρακολούθησε τις πρώτες εκτιμήσεις, ενώ σε λίγη ώρα θα μεταβεί στα γραφεία του κόμματος και αναμένονται και οι πρώτες του δηλώσεις.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν στην Κουμουνδούρου τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα, που θα τα έχουμε περίπου στις 20:30 με 21:00 το βράδυ. Από ‘κει και πέρα, με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογα και με τη διαφορά, που τα πρώτα exit poll τη βγάζουν κατά μέσο όρο στο 7%, θα περιμένουμε να δούμε τη διαχείριση μιας πιθανής ήττας από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στις πρώτες αντιδράσεις, πάντως, δεν υπάρχει πανικός ούτε… καταστραφολογία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε άμεση αντίδραση για τον όρο “στρατηγική ήττα” που ακούστηκε από πολλούς πολιτικούς αναλυτές και κάνουν λόγο για ένα αποτέλεσμα το οποίο θα είναι εν τέλει απολύτως διαχειρίσιμο από πλευράς της κυβέρνησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments