Πολιτική

Μπακογιάννης: Κάλεσα τα «Κουφοντινάκια» για να τα κεράσω κρασί

Μπακογιάννης: Κάλεσα τα «Κουφοντινάκια» για να τα κεράσω κρασί
"Κουφοντινάκια" αποκάλεσε ο Κώστας Μπακογιάννης τους αντιεξουσιαστές που βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης έξω από την ταβέρνα όπου δειπνούσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης έξω από την ταβέρνα όπου δειπνούσε, όταν αντιεξουσιαστές του επιτέθηκαν φραστικά ζητώντας του να αποχωρήσει από τον χώρο, δήλωσε ότι κάλεσε να τους κεράσει κρασί και να συζητήσουν ενώ σχολίασε για το περιστατικό ότι «ο βρεγμένος της βροχή δεν τη φοβάται».

Ο κ. Μπακογιάννης είπε επίσης ότι πρόθεση των αντιεξουσιαστών ήταν να του απαγορεύσουν να βρίσκεται στα Πετράλωνα με τον ίδιο να ανταπαντά ότι «απαγορευτικά βγάζουν μόνο τα Λιμεναρχεία», διευκρινίζοντας ότι δεν είχε κανένα λόγο να φύγει και έμεινε μέχρι το τέλος.

Ευχαρίστησε τους παρόντες που τον υπερασπίστηκαν και ανέφερε ως παράδειγμα το περιστατικό όπου μια ηλικιωμένη κυρία με μια μαγκούρα τον καλησπέρισε, τον φίλησε και του είπε: «μην ακούς, συνέχισε εσύ».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ερωτηθείς για το πώς μπόρεσε να κρατήσει την ψυχραιμία του ενώ έβριζαν τον νεκρό πατέρα του, απάντησε: «Το οφείλω στη μνήμη του πατέρα μου, εγώ δεν θα γίνω σαν κι αυτούς. Εγώ πιστεύω στη Δημοκρατία και το διάλογο» και πρόσθεσε ότι«εκείνοι είναι πάρα πολύ λίγοι και εμείς είμαστε πάρα πολλοί, πρέπει να φοβίσουμε το φόβο».

Σύμφωνα με τον κ Μπακογιάννη οι ίδιοι που βανδαλίζουν την Αθήνα, είναι οι ίδιοι που διακινούν ναρκωτικά και κάνουν παραεμπόριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. «Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει, πρέπει η πόλη να είναι ασφαλής», συμπλήρωσε. Ο κ. Μπακογιάννης πρόσθεσε πως ο δήμαρχος δεν είναι σερίφης ούτε υπουργός δημόσιας τάξης, όμως ο δήμος πρέπει να είναι κομμάτι της λύσης. Επιπλέον δήλωσε ότι μια πόλη φωτεινή, καθαρή και τακτοποιημένη είναι φιλική στον πολίτη και εχθρική στην εγκληματικότητα.

Ακόμη σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας και πρόσθεσε πως είναι πλεονέκτημα ο δήμος να μπορεί να συνεννοηθεί με την κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης