Παιδί

Lego: «Braille Bricks» για τα παιδάκια με προβλήματα όρασης (pics&vid)

Lego: «Braille Bricks» για τα παιδάκια με προβλήματα όρασης (pics&vid)
Η συλλογή Braille Bricks από τη Lego θα ξεκινήσει επίσημα το 2020 και θα διανεμηθεί δωρεάν σε επιλεγμένα ιδρύματα.

Η LEGO δημιούργησε μια εκδοχή των μικρών κύβων της με γράμματα και αριθμούς από το αλφάβητο Μπράιγ, έτσι ώστε παιδιά που δεν βλέπουν ή έχουν ελλιπείς ικανότητες όρασης να μπορούν να μάθουν να διαβάζουν καθώς παίζουν. Τα κυβάκια, τα οποία είναι πλήρως συμβατά με την ευρύτερη συλλογή της LEGO, φέρουν επίσης τους αριθμούς, τα γράμματα και τα σύμβολα που ξέρουμε, έτσι ώστε να ενθαρρύνονται δάσκαλοι, μαθητές και μέλη της οικογένειας να παίζουν μαζί με τα παιδιά που δεν βλέπουν.

Η καινούργια σειρά αποτελείται από, συνολικά, 250 κυβάκια, τα οποία καλύπτουν όλο το αλφάβητο, τους αριθμούς από το 0 ως το 9, καθώς και μια σειρά από μαθηματικά σύμβολα. Παρουσιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια της Sustainable Brands Conference στο Παρίσι.  Την ιδέα πρότεινε, το 2011, στη LEGO η Ένωση Τυφλών Δανίας και, το 2017, την πρότεινε εκ νέου το ίδρυμα Dorina Nowhill for the Blind (έδρα του, η Βραζιλία).

Από τότε, το προϊόν εξελίχθηκε σε στενή συνεργασία με Ενώσεις Τυφλών στη Δανία, τη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία και αυτή την περίοδο διεξάγονται τεστ σε αυτές τις χώρες.

Τα τεστ γίνονται στα δανέζικα, νορβηγικά, αγγλικά και πορτογαλικά της Βραζιλίας ενώ αργότερα, εντός του 2019, θα γίνουν τεστ στα γερμανικά, ισπανικά και γαλλικά. Εκτιμάται ότι η τελική μορφή θα παρουσιαστεί το 2020 και θα διανέμεται δωρεάν σε επιλεγμένα ιδρύματα.

Διαβάστε Eπίσης

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι