Αθλητισμός

Ράφαελ Ναδάλ: Νίκη και πρόκριση στους “16” του Roland Garros

Ράφαελ Ναδάλ: Νίκη και πρόκριση στους “16” του Roland Garros
Χειροκροτούμενος από 15.000 θεατές ο Ράφαελ Ναδάλ εξασφάλισε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Roland Garros.

Το «ταξίδι» του Ράφαελ Ναδάλ προς την κατάκτηση του 12ου τίτλου στο Roland Garros και τρίτου διαδοχικού συνεχίζεται στο Παρίσι. Ο «Βασιλιάς του χώματος» νίκησε με 6-1, 6-3, 4-6, 6-3 τον Νταβίντ Γκοφέν (Νο27 στην παγκόσμια κατάταξη), παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους «16» του φημισμένου γκραν σλαμ.

Ο Ισπανός τενίστας αν και κέρδισε με άνεση τα δυο πρώτα σετ (6-1, 6-3) από τον Νταβίντ Γκοφέν έχασε με 6-4 το 3ο με μπρέικ αλλά επανήλθε και με 6-3 πήρε το παιχνίδι. Το παιχνίδι κράτησε 2 ώρες και 50′ και ο Ναδάλ συνεχίζει στον δρόμο για το 12ο. Βέβαια για να τα καταφέρει θέλει άλλες 4 νίκες. Ο Ναδάλ είχε 38 έναντι 31 winners και 21-33 αβίαστα λάθη με τα περισσότερα στο 3ο που ήταν και το χαμένο του.

Στην επόμενη φάση, ο 32χρονος Ισπανός και Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη καλείται να υπερπηδήσει το εμπόδιο του Χουάν Ιγνάσιο Λοντέρο. Στους “16” συνεχίζει και ο Κέι Νισικόρι ο οποίος κέρδισε με 6-4, 7-6 (8), 6-3, 4-6, 8-6 τον Λάζλο Ντέρε.

Ρότζερ Φέντερερ: «Βασιλική» πρόκριση με ιστορικό ρεκόρ

Ο Ελβετός τενίστας στον 400ο αγώνα του σε Grand Slam διοργάνωση, επικράτησε του Νορβηγού Κάσπερ Ρουντ με 6-3, 6-1, 7-6 [8] και προκρίθηκε δια περιπάτου στον τέταρτο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Ο 37χρονος, ο οποίος ακόμα δεν έχει χάσει σετ, συνέχισε απτόητος την πορεία του στη γαλλική πρωτεύουσα και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στη φάση των «16», όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Λεονάρντο Μάγερ – Νικολά Μαού.

 Όποιος και αν βρεθεί στον δρόμο του Ρότζερ, ο πολύπειρος Ελβετός θα είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην τελική οκτάδα, όπου ενδεχομένως να συναντηθεί με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments