Γεύση

Cheesecake: Δροσερό και εύκολο στην εκτέλεση

Cheesecake: Δροσερό και εύκολο στην εκτέλεση
Το Cheesecake είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά του καλοκαιριού.

Όταν ο καιρός καλοκαιριάζει όλοι μας ψάχνουμε τροφές που μπορούν να μας δροσίσουν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το Cheesecake που είναι ένα από τα αγαπημένα και πιο εύκολα γλυκά.

Cheesecake: Υλικά συνταγής

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα βρόμης «Τα μπισκότα του Άκη»
  • 100 γρ. βούτυρο
  • Για την κρέμα
  • 700 γρ. τυρί κρέμα παγωμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη

Για τη μαρμελάδα φράουλα

  • 400 γρ. φράουλες
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Για το σερβίρισμα
  • φύλλα δυόσμου

Cheesecake: Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το αφήνουμε 20 δευτερόλεπτα στα 800 Watt για να λιώσει. Στο πολυκοπτικό προσθέτουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε για να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού. Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για να κρυώσει.

Για την κρέμα

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε, το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, άχνη ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να αφρατέψει και να σφίξει η κρέμα. Αφαιρούμε τη βάση για το cheesecake από το ψυγείο, προσθέτουμε την κρέμα και την απλώνουμε για να πάει παντού. Λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2-3 ώρες.

Για την μαρμελάδα φράουλα

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη. Πιέζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να πολτοποιήσουμε τις φράουλες και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε το μαχαίρι σε ζεστό νερό. Κόβουμε ένα κομμάτι cheesecake. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε μαρμελάδα φράουλα, δυόσμο και σερβίρουμε.

Η συνταγή ανήκει στον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com

Διαβάστε Eπίσης

Καρμπονάρα: Η κλασική Ιταλική συνταγή στο πιάτο σας

Καραμελωμένος σολομός: Λαχταριστός και μυρωδάτος (vid)

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι