Αυτοκίνητο

Seat Mii: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας με αυτονομία 260 χιλιομέτρων

Seat Mii: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας με αυτονομία 260 χιλιομέτρων
Το νέο SEAT Mii electric θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της μάρκας και θα ξεκινήσει την κυκλοφορία του από το Όσλο.

Το νέο SEAT Mii electric θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της μάρκας και η τιμή του θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως η βασική του έκδοση θα ξεκινά περίπου από τα 20.000 ευρώ. Το SEAT Mii χρησιμοποιεί μια μπαταρία 36, 8kWh και τον ηλεκτρικό κινητήρα που παράγει ισχύ 81 ίππων και 212 Nm ροπής. Όπως και το Škoda, το Mii έχει μια αυτονομία περίπου 260 χιλιομέτρων, με το «τυπικό» 0-100 km/h να απαιτεί 7,6’’ την ώρα που η τελική ταχύτητα φτάνει τα 130 km/h.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους χρόνους φόρτισης, αυτοί είναι παρεμφερείς με του Skoda. Έτσι σε μια συμβατική οικιακή παροχή (7,2 kW ) η μπαταρία ολοκληρώνει την φόρτισή της σε 4 περίπου ώρες, ενώ σε έναν ταχυφορτιστή CCS 40kW απαιτείται μια ώρα για να φορτιστεί η μπαταρία στο 80% της χωρητικότητάς της.

SEAT Mii: Ο βασικός εξοπλισμός

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου ταχύτητας, LED φώτα ημέρας, αισθητήρες στάθμευσης, μπάκετ καθίσματα και όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, συμπεριλαμβανομένου και του συστήματα προειδοποίησης για αλλαγή λωρίδας και αυτού αναγνώρισης της οδικής σήμανσης.

Το ηλεκτρικό Mii θα είναι επίσης το πρώτο μοντέλο SEAT που προσφέρεται με το SEAT CONNECT, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να βλέπουν τα δεδομένα του αυτοκινήτου, την πρόοδο της φόρτισης της μπαταρίας, αλλά και να ελέγχουν κάποιες λειτουργίες (φώτα, κλιματισμός, κτλ), μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για smartphone.

Το ηλεκτροκίνητο Mii θα ακολουθήσουν και άλλα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της SEAT, όπως μια έκδοση παραγωγής του concept el-Born, μιας plug-in υβριδικής έκδοσης της επόμενης γενιάς Leon, αλλά και μιας έκδοσης υψηλών επιδόσεων με την υπογραφή της Cupra.

Διαβάστε Eπίσης

Η SEAT στην κινεζική αγορά μέχρι το 2021

Seat: Μείωσε τα απόβλητά της κατά 34%

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι