Πολιτική

Εκλογές 2019: Τα πρώτα ονόματα για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2019: Τα πρώτα ονόματα για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές 2019: Η Έφη Αχτσιόγλου φέρεται να είναι το φαβορί για να αναλάβει χρέη κυβερνητικής εκπροσώπου.

Εκλογές 2019: Η Έφη Αχτσιόγλου φέρεται να είναι το φαβορί για να αναλάβει χρέη κυβερνητικής εκπροσώπου. Όπως αναφέρει το ethnos.gr, αν τελικά η υπουργός Εργασίας αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα, θα βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Από το πρωί της Τρίτης, πάντως, η ίδια άρχισε να παίρνει μέρος στον «πρωινό καφέ» του Μεγάρου Μαξίμου Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές. Στο μεταξύ, παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει τη θέση της στο υπουργείο Εργασίας. Για να οριστεί όμως κυβερνητική εκπρόσωπος η κ. Αχτσιόγλου θα πρέπει να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

H ομάδα κρούσης ενόψει των εθνικών εκλογών

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας μαζί με πολλούς άλλους όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Ο Αλέξης Χαρίτσης αναμένεται να κατέβει στον Νότιο τομέα όπου θα βρίσκεται και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναμένεται να κατέβει στην Μεσσηνία. Στον Νότιο τομέα θα κατέβει και η Θεανώ Φωτίου.

Στην Β Περιφέρεια θα πολιτευτούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου (Β τομέας), ο πρώην υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Ματζουράνης, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης στον (Β τομέα).

Η υποψήφια ευρωβουλευτής, τραγουδίστρια Ραλλία Χριστίδου αναμένεται να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο του Νότιου τομέα ενώ ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο στα ψηφοδέλτια να βρεθεί και η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Στην Α’ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης θα κατέβουν η Κατερίνα Νοτοπούλου και η υπουργός Μακεδονίας Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Από τον Πειραιά στον Δ τομέα θα μετακομίσει ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ περιφέρεια αναμένεται να αλλάξει και ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος καλοβλέπει το Υπόλοιπο Αττικής. Στα Χανιά  ο Γιώργος Σταθάκης με τον Παύλο Πολάκη.

Στα ψηφοδέλτια θα ενταχθούν και στελέχη από την κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά. Ο Γιάννης Ραγκούσης θα είναι υποψήφιος πιθανότατα στην Β περιφέρεια, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μάλλον στην Α Αθήνας και ο Θάνος Μωραΐτης πιθανότατα στην Αιτωλοακαρνανία όπου εκεί όπως είναι γνωστό εκλέγεται ο Γιώργος Βαρεμένος. Κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι γνωστό παρέμειναν μετά το τέλος της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στην Β Αθήνας στον δ τομέα, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία θα κατέβει στην Μαγνησία και ο Βασίλης Κόκκαλης στην Λάρισα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments