Αθλητισμός

Λέναρτ Γιόχανσον: Όταν έδωσε το τρόπαιο του EURO 2004 στον Ζαγοράκη (vid)

Λέναρτ Γιόχανσον: Όταν έδωσε το τρόπαιο του EURO 2004 στον Ζαγοράκη (vid)
Ο επί χρόνια πρόεδρος της UEFA, Λέναρτ Γιόχανσον, που έφυγε από τη ζωή χθες βράδυ έχει συνδέσει το όνομά του και με την Ελλάδα. Στη μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού αθλητισμού.

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Τρίτης ο Λέναρτ Γιόχανσον. Ο πρώην πρόεδρος της UEFA και ιστορικό στέλεχος της ομοσπονδίας, μιας και βρέθηκε στην κεφαλή της για 17 συνεχόμενα χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από ολιγοήμερη μάχη που είχε με ασθένεια. Προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Λέναρτ Γιόχανσον ήταν θερμός υποστηρικτής της ΑΪΚ Στοκχόλμης, ενώ ήταν και πρόεδρός από το 1967 έως το 1980.

Ο Γιόχανσον έχει συνδέσει το όνομά του με πολλές μεγάλες στιγμές του αθλητισμού. Ήταν εκεί σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, σε όλες τις απονομές σε συλλογικές ή εθνικές διοργανώσεις. Ήταν ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, που ενέπνεε σεβασμό παντού.

Φυσικά, ο Γιόχανσον έχει… συνδεθεί και με την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την ακρίβεια, ήταν εκεί στη μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού αθλητισμού. Ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το τρόπαιο του EURO 2004 στον Θοδωρή Ζαγοράκη έπειτα από τον τελικό στην Πορτογαλία και τη… στέψη της Εθνικής σε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Δείτε το βίντεο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments