Αυτοκίνητο

Volkswagen: Το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή “κοστίζει” χιλιάδες θέσεις εργασίας

Volkswagen: Το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή “κοστίζει” χιλιάδες θέσεις εργασίας
Η Volkswagen σκέφτεται να χρησιμοποιήσει πρωτοποριακά λογισμικά που θα μειώσουν αρκετά τις θέσεις εργασίας.

Περίπου 4.000 γενικές και διοικητικές θέσεις εργασίας αναμένεται να «ψαλιδίσει» η Volkswagen στη Γερμανία, την ώρα που αναμένεται να προσθέσει 2.000 νέες θέσεις τεχνικών πληροφορικής (IT). Η αλλαγή, που περιλαμβάνει από τη μία περικοπές και από την άλλη νέες προσλήψεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 4 χρόνια και να παρατείνει την «ασφάλεια» των εργαζομένων της, στο σύνολο τους, μέχρι το 2029.

Volkswagen: Χιλιάδες περικοπές θέσεων μέχρι το 2023

Σύμφωνα με το Bloomberg, η VW είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο πως θα προβεί σε μειώσεις 7.000 θέσεων εργασίας συνολικά μέχρι το 2023. Στο ίδιο πλαίσιο, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ραλφ Μραντστάτερ σχολίασε πως «αυτό γίνεται για να καταστεί εφικτό το πέρασμα της εταιρείας στην ψηφιακή εποχή με έναν παραγωγικό τρόπο».

Τα πλάνα της εταιρείας όμως να αυξήσει τα έσοδα της και να πετύχει παράλληλα την καθιέρωση της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δημιουργούν ανησυχίες για τα κόστη και φέρνουν περικοπές. Σήμερα, η Volkswagen απασχολεί στο εργατικό της δυναμικό περίπου 185.000 εργάτες στην κατασκευή αυτοκινήτων, και περί τους 663.000 εργαζόμενους συνολικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments