Αυτοκίνητο

Porsche: Προς ανάκληση 42.070 οχημάτων από την κινεζική αγορά

Porsche: Προς ανάκληση 42.070 οχημάτων από την κινεζική αγορά
Σε αυτά τα οχήματα Porsche εντοπίστηκε πρόβλημα στο σύστημα κλιματισμού, καθώς είναι ενδεχόμενο να γίνει εισροή νερού στην μονάδα ελέγχου, με κίνδυνο να προκληθεί φωτιά.

H Porsche θα προχωρήσει στην ανάκληση περισσοτέρων από 42.000 οχημάτων της που έχουν πωληθεί στην κινεζική αγορά, καθώς στα οχήματα αυτά διαπιστώθηκε αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς. Η ανάκληση των οχημάτων θα αρχίσει στις 7 Οκτωβρίου κι αφορά 42.070 εισαγόμενα οχήματα του μοντέλου Panamera που κατασκευάστηκαν μεταξύ της 1ης Νοεμβρίου 2010 και της 13ης Σεπτεμβρίου 2016, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή εποπτείας της κινεζικής αγοράς (SAMR). Στα οχήματα αυτά, εντοπίστηκε πρόβλημα στο σύστημα κλιματισμού, καθώς είναι ενδεχόμενο να γίνει εισροή νερού στην μονάδα ελέγχου, με κίνδυνο να προκληθεί φωτιά.

Λίγα λόγια για την Porsche

H Porsche (προφέρεται: [ˈpɔʁʃə], επίσημη ονομασία: Dr. Ing. h. C.F. Porsche AG) είναι γερμανική εταιρεία κατασκευής σπορ πολυτελών επιβατικών αυτοκινήτων. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο προάστιο Τσούφενχαουζεν της Στουτγκάρδης. Ιδρυτής της, το 1931, ήταν ο Φέρντιναντ Πόρσε. Από το 2009, η Porsche AG είναι μέλος του Ομίλου Volkswagen και δεν θα πρέπει να συγχέεται με την εισηγμένη Porsche SE, η οποία κατέχει μερίδιο στη Volkswagen.

Προέλευση

Ο Φέρντιναντ Πόρσε ίδρυσε την εταιρεία με την επωνυμία «Dr. Ing. Hc F. Porsche GmbH» το 1931,[1] με κεντρικά γραφεία στην Kronenstrasse 24, στο κέντρο της Στουτγκάρδης. Αρχικά, η εταιρεία προσέφερε έργο ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας και συμβουλευτικές υπηρεσίες, αλλά δεν είχε κατασκευάσει κανένα αυτοκίνητα υπό την επωνυμία της.

Μία από τις πρώτες αποστολές που ανέλαβε η νέα εταιρεία ήταν με εντολή από τον Αδόλφο Χίτλερ, με σκοπό να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο για το λαό, το οποίο κατά συνέπεια έγινε γνωστό ως «Volkswagen» (αυτοκίνητο του λαού). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τo Volkswagen Type 1, κοινώς Σκαραβαίος, ένα από τα πιο επιτυχημένα σχέδια αυτοκινήτων όλων των εποχών. Το πρώτο μοντέλο υπό την επωνυμία της Porsche, η Porsche 64, αναπτύχθηκε το 1939, χρησιμοποιώντας πολλά στοιχεία από το Volkswagen Type 1.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments