Πολιτική

Εκλογές 2019: Επικοινωνία με στυλ… θηλυκό για τα δύο μεγάλα κόμματα

Εκλογές 2019: Επικοινωνία με στυλ… θηλυκό για τα δύο μεγάλα κόμματα
Η Έφη Αχτσιόγλου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές. Απέναντι της θα έχει την Σοφία Ζαχαράκη. Η επικοινωνία των δύο μεγάλων κομμάτων είναι... γυναικεία υπόθεση.

Εκλογές με στυλ… θηλυκό. Για πρώτη φορά δύο γυναίκες θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κρίσιμη προεκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου. Κουμουνδούρου και Πειραιώς αποφάσισαν σε αυτή την δύσκολη μάχη να εμπιστευτούν δύο πρόσωπα που μπορεί να μην διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία, αλλά σηματοδοτούν το νέο, που θέλουν να προσδώσουν τα δύο κόμματα.

Άλλωστε τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν εκφράσει κατά καιρούς την πλήρη στήριξη τους, αλλά και την εμπιστοσύνη που έχουν στις δύο πολιτικούς.

Η Έφη Αχτσιόγλου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές, απέναντι της θα έχει την Σοφία Ζαχαράκη η οποία εδώ και περίπου τρεις μήνες αναβαθμίστηκε και από αναπληρώτρια έγινε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μετά την αποχώρηση της Μαρίας Σπυράκη για την ευρωβουλή. Η Έφη Αχτσιόγλου και η Σοφία Ζαχαράκη έχουν πολλές πολιτικές διαφορές, αλλά ένα κοινό σημείο, δουλεύουν πολύ και οι δύο.

Πρόκειται για δύο μαχητικές πολιτικούς, που δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής δείγματα ακραίας συμπεριφοράς στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, αντιπαρατίθενται κυρίως με επιχειρήματα και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πρώτη αναμέτρηση τους.

Έφη Αχτσιόγλου: Τα Γιαννιτσά, το διδακτορικό και το υπουργείο μόλις στα 31 της χρόνια

Η Έφη Αχτσιόγλου γεννήθηκε το 1985 και κατάγεται από τα Γιαννιτσά Πέλλας.

Είναι νομικός με διδακτορικό στο Ευρωπαϊκό Εργατικό Δίκαιο και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ως Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου, ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Έχει υπηρετήσει και ως μέλος των Διοικήσεων του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ.

Έχει εργαστεί, επίσης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2009 ως το 2013, καθώς και ως ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου.

Έχει δώσει σειρά διαλέξεων επί των εργασιακών σχέσεων και έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικές και ευρωπαϊκές νομικές επιθεωρήσεις.

Από τις 5 Νοεμβρίου του 2016 είναι υπουργός στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σοφία Ζαχαράκη: Η γλωσσομαθής εκπαιδευτικός που την κέρδισε η πολιτική

Η Σοφία Ζαχαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Τον Μάρτιο του 2019 ορίστηκε Εκπρόσωπος Τύπου.  Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments