Πολιτική

Εκλογές 2019: Ο Ρουπακιώτης υπηρεσιακός στο Εσωτερικών – Ο Κρέτσος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Εκλογές 2019: Ο Ρουπακιώτης υπηρεσιακός στο Εσωτερικών – Ο Κρέτσος κυβερνητικός εκπρόσωπος
Στον δρόμο για τις εκλογές 2019 η Βουλή διαλύεται και αρχίζει επίσημα η προεκλογική περίοδος. Ο Αντώνης Ρουπακιώτης αναλαμβάνει υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών. Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου και ο Λευτέρης Κρέτσος αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο αρμόδιος υπουργός για τη διενέργεια των εκλογών, δηλαδή ο υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να αντικατασταθεί από τον υπηρεσιακό καθώς η προεκλογική περίοδος αρχίζει επίσημα σήμερα, με τη διάλυση της Βουλής. Η απαραίτητη αντικατάσταση αναμένεται να γίνει και στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Το προεδρικό διάταγμα διάλυσης της βουλής αναμένεται να θυροκολληθεί στις 6 το απόγευμα, σημαίνοντας και το επίσημο τέλος της παρούσας Βουλής.

Εκλογές 2019: Ο Ρουπακιώτης υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει την ευθύνη για τη διενέργεια των εκλογών, θα τοποθετηθεί ως υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ο Αντώνης Ρουπακιώτης. Ο Αντώνης Ρουπακιώτης έχει διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπηρεσιακός Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κυβέρνηση Σαμαρά. Τοποθετήθηκε υπουργός μετά από πρόταση του Φώτη Κουβέλη, με τον οποίο είναι προσωπικοί φίλοι. Παραιτήθηκε από υπουργός, όταν η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση Σαμαρά λόγω της ΕΡΤ. Υπήρξε ακόμα υποψήφιος με την ΕΔΑ το 1974.

Εκλογές 2019: Αχτσιόγλου στο Επικρατείας – Κρέτσος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία θα είναι η πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναλαμβάνει εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος θα δώσει τη μάχη του σταυρού για την επανεκλογή του, αναλαμβάνει ο Λευτέρης Κρέτσος.

Περισσότερα