Πολιτισμός

The Nightingale: H ταινία που έχει προκαλέσει φρίκη στους θεατές

The Nightingale: H ταινία που έχει προκαλέσει φρίκη στους θεατές
"Κύμα" αντιδράσεων στα σινεμά λόγω της προβολής της ταινίας "The Nightingale". Πολλοί από τους θεατές δεν αντέχουν και αποχωρούν στο μισάωρο προβολής.

Το θρίλερ The Nightingale προβάλλεται εδώ και λίγες ημέρες στους κινηματογράφους του εξωτερικού. Το πρώτο feedback δεν είναι και το καλύτερο δυνατό για τους παραγωγούς, αν και πρόκειται για μία ταινία τρόμου. Αρκετές από τις σκηνές της ταινίας παρουσιάζονται με έναν άκρως κυνικό, αν όχι ωμό, τρόπο στους θεατές, οι οποίοι αποχωρούν… φρικαρισμένοι από τις αίθουσες!

Ενδεικτική είναι η αντίδραση του κοινού σε σινεμά της Αυστραλίας, με τους περισσότερους να φεύγουν από την αίθουσα προβολής δίχως να έχει συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο. Αιτία, η παρουσίαση της σοκαριστικής σκηνής βιασμού της ηρωίδας Claire. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα “News.com.au” μία γυναίκα φώναξε την ώρα της σκηνής: «Το είδαμε ότι τη βίασαν, όχι άλλο!».

Ωστόσο, η εν λόγω σκηνή δεν είναι η μοναδική “σκληρή” της ταινίας. Τα ΜΜΕ στην Αυστραλία ανέδειξαν τη δυσφορία που προκαλεί το The Nightingale στους θεατές, οι οποίοι συνήθως αποχωρούν από την προβολή της.

Όλοι συμφωνούν στο ότι υπάρχουν υπερβολικά πολλές σκληρές σκηνές βίας με θύματα, γυναίκες, παιδιά ακόμα και μωρά. Μάλιστα, η κάμερα δείχνει πλάνα ξυλοδαρμού από πολύ κοντά, ακόμα και στο πρόσωπο, ενώ οι σκηνές βιασμού είναι πολύ συχνές.

H πλοκή της ταινίας μας μεταφέρει στον 18ο αιώνα, εκεί όπου η 21χρονη Clare (Aisling Franciosi), η οποία θέλει να εκδικηθεί για τη βία που υπέστη η οικογένειά της. Η Κλερ ορκίζεται εκδίκηση κι έτσι ξεκινά η περιπλάνησή της στα αφιλόξενα δάση της Τασμανίας, με οδηγό τον Μπίλι, έναν Αβορίγινα που έχει εισπράξει κι αυτός το δικό του μερίδιο θανάτου από το χέρι του Βρετανού κατακτητή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments