Πολιτική

Εκλογές 2019: Ένωση Κεντρώων και Πράσινο Κίνημα μαζί

Εκλογές 2019: Ένωση Κεντρώων και Πράσινο Κίνημα μαζί
Συνεργασία για τις εκλογές από Ένωση Κεντρώων και Πράσινο Κίνημα. Εντός των ημερών θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Τη συνεργασία για τις εκλογές 2019 της Ένωσης Κεντρώων με το Πράσινο Κίνημα ανακοίνωσε η πρώτη με Δελτίο Τύπου. Η συνεργασία επετεύχθη μετά από συνάντηση των δύο πλευρών όπου επήλθε και προγραμματική σύγκλιση, ενώ εντός των ημερών θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου και θα δοθεί ανάλυση των όσων αποφασίστηκαν.

Σύμφωνα με αυτά που αναγράφονται «στους συνδυασμούς της Ένωσης Κεντρώων για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι και μέλη του Πράσινου Κινήματος υπό τους συμπροέδρους Ακρίβου Σωτηρία (Ρία) και Καλογράνη Κωνσταντίνο καθώς και αρκετά ακόμη πρόσωπα σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες που επιμελούνται του προγράμματος για την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη».

Λίγα λόγια για την Ένωση Κεντρώων

Η Ένωση Κεντρώων (Ε.Κ.) είναι κεντρώο ελληνικό πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε το 1992. Ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος είναι ο Βασίλης Λεβέντης. Η Ένωση Κεντρώων εκπροσωπείται στη Βουλή των Ελλήνων με τέσσερις βουλευτές. Είναι επίσης μέλος του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος. Η Ένωση Κεντρώων ιδρύθηκε στις 2 Μαρτίου 1992 ως “Ένωση Κεντρώων και Οικολόγων”. Αποτέλεσε την πολιτική συνέχεια του οικολογικού κόμματος “Ελεύθεροι'”, που είχε ιδρύσει το 1984 ο Βασίλης Λεβέντης. Ο ίδιος, κατά δήλωση του, εμπνεύστηκε το όνομα του αρχικού αυτού κόμματος από το πρώτο οικολογικό κόμμα της Γερμανίας, όπου και είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια το μεταπτυχιακό του. Η φράση και Οικολόγων αφαιρέθηκε αργότερα ώστε να μην υπάρχει σύγχυση με άλλα κόμματα που ιδρύονταν κατά καιρούς στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για το Πράσινο Κίνημα

Το Πράσινο Κίνημα είναι ένα ελληνικό οικολογικό κόμμα, το οποίο αποτελεί διάσπαση των Οικολόγων Πράσινων. Το κόμμα κατέθεσε την ιδρυτική του διακήρυξη στον Άρειο Πάγο στις 28 Νοεμβρίου 2017. Το κόμμα πραγματοποίησε το ιδρυτικό του συνέδριο στις 12-13 Μαΐου 2018 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, στο οποίο συμμετείχαν 668 σύνεδροι. Συμπρόεδροι του κόμματος εξελέγησαν οι Κώστας Καλογράνης και Ρία Ακρίβου. Το κόμμα έχει ανακοινώσει μια σειρά υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών, καθώς και την αυτόνομη κάθοδό του στις βουλευτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές του 2019.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments