Παιδί

Η Παράξενη παρέα του Ορφέα: Παιδική όπερα από το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης

Η Παράξενη παρέα του Ορφέα: Παιδική όπερα από το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης
Το παραμύθι "Η Παράξενη παρέα του Ορφέα" έγινε παιδική όπερα από το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης.

Το έμμετρο παραμύθι του δημοσιογράφου, Βασίλη Κάργα, «Η Παράξενη παρέα του Ορφέα» (κυκλοφορεί  από τον Εκδοτικό Οργανισμό ΛΙΒΑΝΗ) έγινε όπερα για παιδιά από το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης και το μουσικό της μέρος  παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο της ακριτικής πόλης την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 8.30 μμ με ελεύθερη είσοδο.

«Η Παράξενη παρέα του Ορφέα»: Πρόκειται για ένα παιδικό μουσικό θέατρο, σε δύο πράξεις, για σόλο φωνές, μικτή χορωδία και ορχήστρα.

«Το εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο γιατί  είναι η πρώτη εξ ολοκλήρου παραγωγή που γίνεται από ένα Δημοτικό ωδείο και αυτό είναι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα . Είναι ένα έργο ιδιαίτερα λόγιο, δηλαδή δεν είναι ένα απλοϊκό έργο, με τραγουδάκια που θα χαιρόταν να τραγουδήσει ένα νηπιαγωγείο. Είναι ένα έργο, γραμμένο για σχεδόν μεγάλη ορχήστρα, προσαρμοσμένο στις δικές μας δυνατότητες, με πολλά μουσικά στιλ, γιατί το κάθε  ζωάκι του παραμυθιού  είναι  φορέας μια προσωπικότητας και μιας κοινωνικής κατάστασης», τόνισε η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Μερόπη Κολλάρου.

«Η μουσική είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους ήρωες της αφήγησης, στον χαρακτήρα των οποίων προσπαθεί να διεισδύσει με στόχο την ανάδειξη της φυσιογνωμίας τους. Προσπάθησα να συγκεράσω διαφορετικά στυλ και ρυθμούς, όπως tango, latin, iazz και swing, έως το τοπικό θρακικό ιδίωμα, γεγονός που εξοικειώνει το παιδί με διαφορετικά μουσικά ακούσματα. Πέρα από τη μουσική πλευρά του εγχειρήματος, αξίζει να τονιστεί η σημασία που αποδίδεται στην ανάδειξη διαχρονικών ανθρωπιστικών αξιών, όπως η φιλία, η συντροφικότητα, η συλλογικότητα και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η οποία είναι διάχυτη σε ολόκληρο το έργο», υπογραμμίζει ο συνθέτης Αργύρης Δεβετζής.

 «Η παράξενη παρέα του Ορφέα ευτύχησε γιατί είναι ένα παραμύθι που μιλάει κυρίως για την δύναμη της μουσικής πέρα από τις αξίες της φιλίας, της συντροφικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Ευτύχησε γιατί παρουσιάζεται και αναπτύσσετε μέσα σε ένα χώρο που υμνεί τον χώρο της μουσικής,  μέσα στο δημοτικό Ωδείο της πόλης,» είπε ο συγγραφέας του βιβλίου Βασίλης Κάργας.

Την μουσική σύνθεση της παιδικής όπερας έγραψε ο Αργύρης Δεβετζής, την Ορχήστρα και την Χορωδία διευθύνει ο Δημήτρης Κανίδης,  (συνολικά θα συμμετέχουν 50 μαθητές του Ωδείου), ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Μερόπη Κολλάρου. Στους στόχους του Δημοτικού Ωδείου είναι η παιδική όπερα να ταξιδέψει σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments