Ελλάδα

Διόδια – Αττική Οδός: Ξέσπασε «πόλεμος» για τις αυξήσεις

Διόδια – Αττική Οδός: Ξέσπασε «πόλεμος» για τις αυξήσεις
Η Αττική Οδός ανακοίνωσε αύξηση στις τιμές στα διόδια, με το υπουργείο Μεταφορών να απαντάει, κατηγορώντας την για πολιτικές σκοπιμότητες πριν τις εκλογές.

Αυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, γνωστοποίησε μέσω σημερινής ανακοίνωσης της η εταιρεία και οι οποίες θα ισχύουν από 1η Ιουλίου. Πλέον, η τιμή για όλα τα αυτοκίνητα θα διαμορφωθεί στα 3 ευρώ, από 2,80 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος. Η αύξηση αυτή θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και είναι μεσοσταθμική, καθώς ανακοινώθηκε ήδη πως του χρόνου το καλοκαίρι θα επιβληθεί ακόμα μία αύξηση και τα διόδια θα φτάσουν στα 3,30 ευρώ.

Η ανακοίνωση «έπαιξε» παντού, αλλά πλέον το υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε την επίσημη αντίδραση του. Μέσω μιας ανακοίνωσης κόλαφο, το υπουργείο κάνει λόγο για πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την απόφαση για αυξήσεις στα διόδια. Αφότου, λοιπόν, η Αττική Οδός ανακοίνωσε τις αυξήσεις, το υπουργείο μιλά για «μονομερή απόφαση», την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει απαράδεκτη, σε μια ανακοίνωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών:

«Κάποια συμφέροντα δεν μπορούν να κρατηθούν ενόψει των εκλογών στις 7 Ιουλίου. Έτσι, ανακοίνωσαν μονομερώς αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού την 1η Ιουλίου και μεγαλύτερες αυξήσεις στη συνέχεια, παρότι βρίσκεται σε εξέλιξη Εισαγγελική Έρευνα η οποία έχει επικεντρωθεί στο θέμα των υπέρογκων εξόδων λειτουργίας και συντήρησης της Αττικής Οδού καθώς και στο χρόνο απόσβεσης του έργου, που σημαίνει ότι η Αττική Οδός πρέπει να επιστρέψει άμεσα στο Δημόσιο, πιθανά εντός του 2019.

Είναι γνωστό ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους εδώ και τέσσερα χρόνια για χρονική παράταση της σύμβασης της Αττικής Οδού. Είναι γνωστό ότι δεν ανταποκρίθηκαν ούτε στις δεσμεύσεις τους για να υπάρξουν μελέτες επέκτασης του φυσικού αντικειμένου. Είναι γνωστό ότι ακόμη και η μελέτη οδοποιίας για το οδικό δίκτυο στην πληγείσα περιοχή στο Μάτι, όπως είχαν δεσμευτεί, η μελέτη για τη σιδηροδρομική επέκταση στο Λαύριο και για μια σειρά άλλων έργων, ενώ είναι έτοιμες, δεν παραδίδονται στο Υπουργείο Υποδομών.

Είναι γνωστό ότι για αρκετό καιρό γίνεται διαπραγμάτευση για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2018, έστειλαν επιστολή αύξησης διοδίων από την 1η Φεβρουαρίου 2019 και στη συνέχεια την ανακάλεσαν, με επιστολή τους στις 29 Ιανουαρίου 2019. Σήμερα, ανακοίνωσαν μονομερώς αυξήσεις μέσα στην προεκλογική περίοδο. Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Αττικής Οδού, η ίδια κράτησε σταθερά για 13 χρόνια τις τιμές των διοδίων. Το θυμήθηκε λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές

Και για να γίνει απόλυτα κατανοητή η μεθόδευση, η γνωστοποίηση παραδόθηκε στο Πρωτόκολλο της Υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σήμερα στις 15:00, σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωσή της.

Γιατί άραγε; Προφανώς γιατί επιχειρούν να υλοποιήσουν προεκλογικά ό,τι προσδοκούν μετεκλογικά…

Οι μάσκες έπεσαν…

Καλούμε όλα τα κόμματα, τις πολιτικές δυνάμεις, την Αυτοδιοίκηση να πάρουν ξεκάθαρη θέση ενάντια σε αυτή τη μονομερή και απαράδεκτη ενέργεια αύξησης των διοδίων της Αττικής Οδού».

Διαβάστε Eπίσης

Διόδια – Αττική Οδός: Αυξήσεις «φωτιά» σε δύο φάσεις

Απεργία: Η ΕΡΤ «κλείνει» εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι