Διεθνή

Σαν σήμερα 15 Ιουνίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Σαν σήμερα 15 Ιουνίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
Τι συνέβη σαν σήμερα, 15 Ιουνίου. Δείτε τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους που σημάδεψαν τη σημερινή ημέρα.

Σαν σήμερα 15 Ιουνίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας στην Ελλάδα και τον κόσμο. 1667: Ο γιατρός του Λουδοβίκου του 14ου, Ζαν Μπατίστ Ντενίς, πραγματοποιεί την πρώτη μετάγγιση αίματος προβάτου σ’ ένα 15χρονο αγόρι. Το αγόρι πεθαίνει και ο γιατρός κατηγορείται για φόνο. Θεωρείται, πάντως, η πρώτη καταγεγραμμένη μετάγγιση αίματος. 1878: Βρετανικά στρατεύματα αποβιβάζονται στην Κύπρο και καταλαμβάνουν το νησί, μετά τη συμφωνία με τους Οθωμανούς που την κατείχαν από το 1530. 1954: Ιδρύεται στη Βασιλεία της Ελβετίας η UEFA, με πρωτοβουλία των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών Ιταλίας, Γαλλίας και Βελγίου.

1956: Οι ανασκαφές στην Πύλο φέρνουν στο φως το μεγαλοπρεπές ανάκτορο του Νέστορα, σε πολύ καλή κατάσταση. 2017: Τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος της ΕΕ για την περιαγωγή.

Σαν σήμερα: Γεννήσεις

1927: Ούγκο Πρατ, Ιταλός συγγραφέας ιστοριών κόμιξ και δημιουργός του δημοφιλούς ήρωα Κόρτο Μαλτέζε. (Θαν. 20/8/1995). 1946: Ντέμης Ρούσσος, Έλληνας τραγουδιστής με διεθνή καριέρα, μέλος των Aphrodite’s Child. Το πραγματικό του όνομα είναι Αρτέμιος Βεντούρης – Ρούσος.

Σαν σήμερα, 15 Ιουνίου: Θάνατοι

991: Θεοφανώ, βυζαντινή πριγκίπισσα, σύζυγος του Όθωνα Β’, αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους. 1994: Μάνος Χατζιδάκις, Έλληνας συνθέτης. 1996: Έλα Φιτζέραλντ, Αμερικανίδα τραγουδίστρια της τζαζ.

15 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα έχουν γιορτή οι: Αυγούστα, Αυγουστία, Αυγουστίνα, Αυγουστίνος, Αύγουστος, Αυγουστής, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Λιβύη, Λίβιος, Λίβας, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία.

15 Ιουνίου: Παγκόσμιες Ημέρες

Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου, Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας και Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments