Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μείωση των φόρων θα ισχύσει από το 2020

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μείωση των φόρων θα ισχύσει από το 2020
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε ότι η μείωση φόρων θα ισχύει από το 2020, ενώ τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στις συντάξεις.

Λίγες μέρες πριν η χώρα πάει στις κάλπες για εθνικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο πλατό του ΣΚΑΪ για μια μεγάλη συνέντευξη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε την πρόθεση του να προχωρήσει σε μείωση μείωση φόρων από το 2020 με το φορολογικό νομοσχέδιο.

“Το φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι ένα από τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα έρθουν στην Βουλή. Η Βουλή δεν θα κλείσει έχουμε κανονικό νομοθετικό έργο. Και η μείωση των φόρων θα ισχύσει από το 2020. Έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε αυτές τις μειώσεις φόρων. Είμαστε απόλυτα σίγουροι γι’ αυτό. Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος”, ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια τόνισε ότι “θα πάω στους Ευρωπαίους και θα τους πω “σας ενδιαφέρει να πάρετε τα λεφτά σας και θα τα πάρετε από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορόληγηση. Έχω αρκετά δείγματα ότι μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση – και γι αυτό ζητώ ισχυρή εντολή -μπορεί να διαπραγματευθεί μείωση πλεονασμάτων”. Παράλληλα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα στους συνταξιούχους.

“Οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν κινδυνεύουν. Ό,τι μείωση έγινε, έγινε. Στους νέους συνταξιούχους θα ξαναδούμε την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου» ενώ ξεκαθάρισε ότι «οι απόψεις Ξαφά δεν απηχούν θέσεις της ΝΔ»

Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν θα κάνει καμία απόλυση στο Δημόσιο τομέα. Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις όπου υπάρχουν ανάγκες. Αναφέρθηκε σε νοσηλευτές, γιατρούς, εκπαιδευτικούς και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας.

«Λανθασμένα συνδέθηκε η αξιολόγηση με τις απολύσεις λόγω της πίεσης του ΔΝΤ, που δεν υπάρχει πια»

Η αξιολόγηση στο Δημόσιο πρέπει να γίνεται από τον προΐστάμενο, είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Θα σεβαστώ τις αποφάσεις που έχουν υπάρξει ήδη για γενικούς διευθυντές οι οποίες έγιναν με την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Υπογράμμισε πως λανθασμένα συνδέθηκε η αξιολόγηση με τις απολύσεις λόγω της πίεσης του ΔΝΤ, η οποία, όπως ανέφερε, πλέον δεν υπάρχει. Κατηγόρησε δε, τον κ. Τσίπρα για fake news και ότι διαστρεβλώνει τα όσα λέει.

Προσκλητήριο για συμμετοχή στις εκλογές

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στις εκλογές απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως αν δεν εκλεγεί μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. Είπε συγκεκριμένα στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ πως η κάλπη ξεκινά από το «μηδέν» και κάλεσε όσους έχουν προγραμματίσει διακοπές, ειδικά τους συνταξιούχους, να πάνε στις κάλπες.

Στόχος μου, να μην είμαι «κλεισμένος» στο Μ. Μαξίμου

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει κάθε μήνα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανέφερε ότι στόχος του είναι όσο μπορεί -μια φορά το μήνα, εάν είναι δυνατόν- να συζητά με τους πολίτες και να μην είναι «κλεισμένος» στο Μ. Μαξίμου σε προστατευμένο περιβάλλον από συμβούλους – κόλακες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Θα ζητήσω να επιστρέψουν οι εταιρικές καταθέσεις στην Ελλάδα»

Θα ζητήσω να επιστρέψουν οι εταιρικές καταθέσεις στην Ελλάδα, αφού θα δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις στη φορολογία και για επενδύσεις και για την επιβράβευση των εργαζομένων τους, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του. Για τη φοροδιαφυγή σημείωσε ότι θα στοχεύσει σε επιχειρήσεις και θα ζητά αποδείξεις από την ταβέρνα ή υδραυλικούς, και όχι από τα σούπερ μάρκετ για το χτίσιμο του αφορολόγητου.

Θετικές αναφορές για Στουρνάρα, Αβραμόπουλο και Πικραμμένο

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι πολύ καλός κεντρικός τραπεζίτης είπε ο κ. Μητσοτάκης και επέκρινε την κυβέρνηση για τις σχέσεις της μαζί του. Στο τέλος του έτους θα λήξει η θητεία των επιτρόπων, ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε πολύ καλό επίτροπο τον Δ. Αβραμόπουλο. Μίλησε, τέλος, με θερμά λόγια για τον Π. Πικραμμένο αλλά απέφυγε να αποκαλύψει εάν θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

«Γιατί» δεν θα κάνει ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα

Ένα ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να απαντήσει για τα πεπραγμένα του τα προηγούμενα χρόνια. Είπε ότι δεν θα κάνει ντιμπέιτ μόνο με τον πρωθυπουργό καθώς αντίπαλοί του είναι όλοι οι αρχηγοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments