Διεθνή

Σάρα Νετανιάχου: “Καμπάνα” για το ποσό που ξόδεψε σε εταιρεία κέτερινγκ

Σάρα Νετανιάχου: “Καμπάνα” για το ποσό που ξόδεψε σε εταιρεία κέτερινγκ
Η σύζυγος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Σάρα Νετανιάχου, θα κληθεί να πληρώσει ακριβά την κίνησή της.

Η Σάρα Νετανιάχου, σύζυγος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, δεν έκρυψε την ενοχή της όσον αφορά τις κατηγορίες για κατάχρηση δημοσίων πόρων. Ο στόχος της ήταν να της επιβληθεί πρόστιμο αντί για ποινή φυλάκισης, κάτι το οποίο και πέτυχε. Συνολικά, η κ. Νετανιάχου καλείται να καταβάλλει 11.000 ευρώ στο κράτος συν 2.500 ευρώ πρόστιμο.

Αρχικά, η σύζυγος του ισραηλινού πρωθυπουργού είχε να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για  απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης, επειδή δαπάνησε περίπου 85.000 ευρώ σε εταιρείες κέτερινγκ. Πρόκειται για ένα ποσό που χρησιμοποιήθηκε προς όφελός της και επιβάρυνε τους φορολογούμενους. Εκείνη, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε μάγειρας στην πρωθυπουργική κατοικία, κάτι που δεν ισχύει.

«Καταλαβαίνετε τι παραδέχεστε;», ρώτησε την κατηγορούμενη ο δικαστής και εκείνη απάντησε λακωνικά «Μάλιστα». Οι εισαγγελείς, για να εξηγήσουν την απόφασή τους να κάνουν συμφωνία μαζί της, επικαλέστηκαν το καθαρό ποινικό μητρώο της Νετανιάχου, τη δημόσια ταπείνωση που υπέστη εξαιτίας αυτής της υπόθεσης αλλά και το γεγονός ότι έχουν μεσολαβήσει περίπου 9 χρόνια από τη διάπραξη του αδικήματος.

https://twitter.com/svhxy7le/status/1140189659106033664

Εν τέλει, η κατηγορία για απάτη κατέπεσε και η Σάρα Νετανιάχου κρίθηκε ένοχη για σκόπιμη εκμετάλλευση της κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος από τρίτο πρόσωπο για δικό της όφελος. Στο πλευρό της κ. Νετανιάχου δεν βρέθηκε ο σύζυγός της.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ, της έστειλε ένα σημείωμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. «Θα το ξεπεράσουμε κι αυτό. Να είσαι δυνατή», έγραφε αυτό το σημείωμα προς τη Σάρα Νετανιάχου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments