Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: “Η Ελλάδα έχει συμμαχίες και είναι ισχυρή – Κυρώσεις στην Τουρκία αν έκανε γεώτρηση”

Αλέξης Τσίπρας: “Η Ελλάδα έχει συμμαχίες και είναι ισχυρή – Κυρώσεις στην Τουρκία αν έκανε γεώτρηση”
Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα μετά τη λήξη της συνεδρίασης στο ΚΥΣΕΑ, κάνοντας λόγο για ανίσχυρη Τουρκία και «ισχυρή Ελλάδα».

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι απόλυτα ασφαλής τη δεδομένη χρονική στιγμή, κάνοντας για λόγο για ένδειξη αδυναμίας από πλευράς Τουρκίας. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή και έχει συμμάχους.

Επίσης, τόνισε ότι τόσο εκείνος όσο και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, συμφώνησαν να προετοιμάσουν το έδαφος την επόμενη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής για να υπάρξουν μέτρα ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα. Τέλος, έστειλε το μήνυμα ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει κυρώσεις.

«Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι απόλυτα ασφαλείς. Η τουρκική προκλητικότητα δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και έχει καταφέρει να διαμορφώσει συμμαχίες και ερείσματα τόσο ισχυρά όσο ποτέ άλλοτε».

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Συμφωνήσαμε να κινηθούμε ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος την επόμενη εβδομάδα η Σύνοδος Κορυφής να λάβει μέτρα ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα». Στη συνέχεια, μίλησε για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν έχει προβεί σε γεωτρήσεις.

«Το μήνυμα που στέλνουμε είναι αυτό της απόλυτης ασφάλειας αλλά ταυτόχρονα και μήνυμα ότι όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments