Πολιτική

Ινδία: Δεκάδες τα θύματα από τον καύσωνα που πλήττει το κρατίδιο Μπιχάρ

Ινδία: Δεκάδες τα θύματα από τον καύσωνα που πλήττει το κρατίδιο Μπιχάρ
"Καμίνι" το κρατίδιο Μπιχάρ στη βόρεια Ινδία, με τον καύσωνα να αφήνει πίσω του δεκάδες νεκρούς.

Το κρατίδιο Μπιχάρ στη βόρεια Ινδία πλήττεται από ισχυρό κύμα καύσωνα, το οποίο έχει αφήσει πίσω του δεκάδες νεκρούς. Άνθρωποι από τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, λόγω θερμοπληξίας. Τα περισσότερα θύματα από τον καύσωνα (49 αναφέρει η τελευταία ενημέρωση) ζούσαν στην περιοχή Μαγκάντ.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας υγείας στην Ινδία, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπήρξε μια ξαφνική εξέλιξη το απόγευμα του Σαββάτου. Άνθρωποι που έπασχαν από θερμοπληξία μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία. Οι περισσότεροι πέθαναν το βράδυ του Σαββάτου, κάποιοι σήμερα το πρωί, ενώ νοσηλεύονταν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μαγκάντ επικρατεί ξηρασία και θερμοκρασία που φτάνει έως και τους 45 βαθμούς Κελσίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διακομιδή εκατοντάδων ανθρώπων στα κατά τόπους νοσοκομεία λόγω του καύσωνα.

Τα περισσότερα θύματα ήταν πάνω από 50 ετών και είχαν μεταφερθεί στα νοσοκομεία σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με πολύ υψηλό πυρετό, διάρροια και εμετούς. Οι αρχές του Μπιχάρ ανακοίνωσαν ότι οι οικογένειες των θυμάτων θα αποζημιωθούν με περίπου 5.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments