Οικονομία

Χρυσή Βίζα: “Η Ελλάδα στρώνει κόκκινο χαλί στους Κινέζους”, αναφέρει η Le Parisien

Χρυσή Βίζα: “Η Ελλάδα στρώνει κόκκινο χαλί στους Κινέζους”, αναφέρει η Le Parisien
Η "Χρυσή Βίζα" είναι το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα στην Ευρώπη, σημειώνει σε άρθρο της η Le Parisien, που αποθεώνει τους Έλληνες.

Η “Χρυσή Βίζα” αποτέλεσε θέμα ανάλυσης για τη γαλλική εφημερίδα “Le Parisien”. Σε άρθρο με τίτλο “Ακίνητα: Η Ελλάδα στρώνει κόκκινο χαλί στους επενδυτές”, οι Γάλλοι… αποθεώνουν το ελληνικό επενδυτικό πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Η Le Parisien στο εκτενές άρθρο της, αναφέρεται στο πρόγραμμα που: “«τέθηκε σε εφαρμογή από το 2013 σε μια προσπάθεια προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων και διάσωσης μιας αγοράς ακινήτων που έχασε το 40% της αξίας της από το 2009”. Παράλληλα, τονίζει τις προσπάθειες προσέλκυσης που λαμβάνουν χώρα από Έλληνες σε Κινέζους επενδυτές.

Ο ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας που ασχολήθηκε με το θέμα της “Χρυσής Βίζας” σημειώνει χαρακτηριστικά τα εξής:

“Για όποιον αμφιβάλλει, το ελληνικό πρόγραμμα της “Χρυσής Βίζας” είναι απολύτως επιτυχημένο. Δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων Αυστρία, Ουγγαρία, Λετονία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Μάλτα) έχουν θέσει σε ισχύ παρόμοια προγράμματα που εξασφαλίζουν χρήματα και επενδύσεις στις χώρες με αντάλλαγμα μια άδεια παραμονής ή ένα διαβατήριο.

Στην Ελλάδα ένας αλλοδαπός υπήκοος, που επενδύει στα ακίνητα μπορεί να αποκτήσει πενταετή άδεια παραμονής που του εξασφαλίζει πρόσβαση στις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν και αυτομάτως ανανεούμενη βίζα εφόσον διατηρεί την επένδυση πέρα της πενταετίας. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι εξασφαλίζουν βίζα οι γονείς και τα παιδιά του.

Και με πλαφόν οροφής τις 250.000 ευρώ η ελληνική “Χρυσή Βίζα” είναι η φθηνότερη στην Ευρώπη. Όλα αυτά σε συνδυασμό με μια αγορά ακινήτων που στενάζει υπό το βάρος μιας δεκαετούς κρίσης καθιστά το ελληνικό πρόγραμμα μακράν το ελκυστικότερο στην Ευρώπη. Μ’ αυτόν τον τρόπο εισέρρευσαν στη χώρα ξένα κεφάλαια συνολικά σχεδόν δύο δισ. ευρώ”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments