Πολιτική

Μητσοτάκης για τουρκικές προκλήσεις: “Αναγκαία η ύπαρξη ενότητας και αποφασιστικότητας”

Μητσοτάκης για τουρκικές προκλήσεις: “Αναγκαία η ύπαρξη ενότητας και αποφασιστικότητας”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δήλωση με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο, σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε τον ρόλο της Τουρκίας, η οποία όπως ανέφερε περιφρονεί εδώ και καιρό το Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει από την ελληνική και την κυπριακή πλευρά αίτημα επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία.

Τέλος, τόνισε πως είναι αναγκαίο να υπάρξει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα σε τέτοιες στιγμές, όμως η ανεύθυνη, όπως τη χαρακτήρισε, δραματοποίηση της κατάστασης, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εξελίξεις

«Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα.

Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της.

Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments