Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: «Περισσότερες πράξεις, λιγότερα λόγια από αυτούς που έχουν θέση ευθύνης»

Βασίλης Κικίλιας: «Περισσότερες πράξεις, λιγότερα λόγια από αυτούς που έχουν θέση ευθύνης»
Ο Βασίλης Κικίλιας σχολίασε τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, τονίζοντας ότι όσοι έχουν μαι θέση ευθύνης πρέπει να κάνουν περισσότερα και να λένε λιγότερα.

«Τα εθνικά θέματα, η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας δεν προσφέρονται για εσωτερική κατανάλωση ή για μικροπολιτική. Δε συμφωνώ με δηλώσεις ανησυχίας εν είδει τηλεοπτικού σχολιασμού. Αυτός μπορεί να γίνεται από σχολιαστές, δημοσιογράφους, καθηγητές, αλλά όχι από πολιτικούς» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη.

«Σε ψηφίζουν, σε εκλέγουν και σε διορίζει ένας πρωθυπουργός σε μια θέση ευθύνης, όχι για να ανησυχείς, αλλά για να δρας. Όχι για να σχολιάζεις, αλλά για να προλαμβάνεις. Για να οργανώνεις την εξωτερική πολιτική της χώρας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την στρατηγική και την τακτική σου, έτσι ώστε να αποτρέπεις τον οποιοδήποτε κίνδυνο και να διασφαλίζεις την ειρήνη και την ευημερία για τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η θέση μου σχετικά με όσους δηλώνουν ανήσυχοι το τελευταίο διάστημα. Όλοι όσοι έχουν θέση ευθύνης, πρέπει να κάνουν περισσότερα και να λένε λιγότερα. Αποδείχτηκε τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Για παράδειγμα, ο κ. Καμμένος ήταν λαλίστατος από τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και τελικά το αποτέλεσμα της θητείας του ήταν πενιχρό» είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τους τελευταίους μήνες, η Τουρκία κινείται εκτός διεθνούς Δικαίου.

«Έχει παραβιάσει την κυπριακή ΑΟΖ και δείχνει με τις κινήσεις της ότι δε σέβεται το Δίκαιο της θάλασσας. Η Νέα Δημοκρατία ως Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει προτείνει συγκεκριμένα πράγματα, τα επανέλαβε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ελληνική ΑΟΖ είναι και ευρωπαϊκή ΑΟΖ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας πρέπει να κληθεί να πάρει θέση και να υπάρχει μια κοινή στάση όλων των χωρών της Ε.Ε., σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικές κυρώσεις που θα κάνουν την Τουρκία να ξανασκεφτεί τις πράξεις και τις κινήσεις της. Με νηφαλιότητα, ψυχραιμία, με εκτίμηση των γεγονότων, αλλά σε καμία περίπτωση με δραματοποίηση και βάζοντας στο εσωτερικό παιχνίδι και στην προεκλογική σκηνή τόσο σοβαρά εθνικά θέματα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή αυτοδυναμία, ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας είπε πως είναι πολύ σημαντικό να καταφέρει η ΝΔ να πείσει μέχρι και τον τελευταίο συμπολίτη μας. «Υπάρχει από πλευράς μας μετριοπάθεια, ωριμότητα, συναίσθηση της ευθύνης και συνειδητοποίηση ότι είναι ανάγκη να βελτιωθεί η ζωή της μέσης ελληνικής οικογένειας. Να ξαναχαμογελάσει ο Έλληνας και να έχει ελπίδα για το μέλλον. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με λίγα λόγια προεκλογικά και συγκεκριμένα έργα μετεκλογικά. Η πάση θυσία μείωση της φορολογίας είναι οξυγόνο για τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Η τάξη και η ασφάλεια στις γειτονιές μας που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των Ελλήνων είναι βασικό κομμάτι της πολιτικής μας. Οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, αλλά και καλή ψυχολογία στην αγορά. Μετά από τα τέσσερα εφιαλτικά χρόνια για τους Έλληνες, τους το χρωστάμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει καθαρά στους εταίρους μας ότι αυτό είναι το πλάνο της Νέας Δημοκρατίας. Και αν κάποιοι λένε ότι είναι θεωρία, σας θυμίζω ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μείωσε φορολογικούς συντελεστές προς όφελος όλων. Και της αγοράς και της κοινωνίας και των δανειστών μας. Προφανώς και θέλουμε την αυτοδυναμία και το μέγιστο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα. Την επόμενη μέρα όμως θα κυβερνήσουμε για όλους τους Έλληνες, όχι μόνο για αυτούς που θα μας έχουν ψηφίσει» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι