Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραδέχθηκε τα τηλεφωνήματα του σε στέλεχος του κόμματος ο Ιωάννης Άγγος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραδέχθηκε τα τηλεφωνήματα του σε στέλεχος του κόμματος ο Ιωάννης Άγγος
Ξεκίνησαν οι απολογίες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με πρώτο τον Ιωάννη Άγγο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ενημέρωσε τα στελέχη του κόμματος ότι ο Παύλος Φύσσας βρισκόταν στην καφετέρια που δολοφονήθηκε.

Τη δική του εκδοχή για τα όσα έγιναν πριν από τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, στην καφετέρια «Το Κοράλι» στο Κερατσίνι, έδωσε σήμερα στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κατηγορούμενος για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του νεαρού μουσικού, Ιωάννης Άγγος. Ο κατηγορούμενος έχει κρίσιμο ρόλο στην υπόθεση καθώς ήταν μαζί με τον συγκατηγορούμενο του, Λέοντα Τσαλίκη το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στη καφετέρια Κοράλλι και όταν είδε τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του, κατηγορείται ότι ειδοποίησε τηλεφωνικά τον ιεραρχικά ανώτερο του στην οργάνωση, Ιωάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος στη συνέχεια τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη και εκείνος με τη σειρά του στον βουλευτή Ιωάννη Λαγό. Στη συνέχεια φαίνεται να αποστέλλεται ομαδικό μήνυμα προς όλα τα μέλη της οργάνωσης για να πάνε στα γραφεία της Νίκαιας.

Ο ίδιος έπειτα από τις επίμονες ερωτήσεις της πρόεδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρίας Λεπενιώτου, παραδέχθηκε πως μέσα από την καφετέρια «Το Κοράλι» ειδοποίησε τηλεφωνικά τον Ιωάννη Καζαντζόγλου, στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και του είπε ότι «υπάρχουν κάποιοι εδώ που μας ενοχλούν και θα φύγουμε». Αν και ο κατηγορούμενος τόνισε ότι δεν ανέφερε κάτι περισσότερο στον Καζαντζόγλου εκείνο το βράδυ η παραδοχή του ότι του τηλεφφώνησε μέσα από την καφετέρια έχει μεγάλη σημασία. Και αυτό καθώς, σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ι. Καζαντόγλου φέρεται να ειδοποιήσε στη συνέχεια τον Ιωάννη Πατέλη και εκείνος με τη σειρά του τον κατηγορούμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγό.

Στην απολογία του ο Ιωάννης Άγγος υποστήριξε ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013 βρίσκονταν στην καφετέρια «Το Κοράλι» μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Λ. Τσαλίκη, προκειμένου να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Στην ίδια καφετέρια βρίσκονταν με την παρέα του και ο Παύλος Φύσσας για τον ίδιο λόγο.

«Ξεκίνησε ο αγώνας και μετά από κανένα δεκάλεπτο η παρέα του Φύσσα άρχισε να μας ενοχλεί. Μας έβριζαν, έλεγαν ότι το μαγαζί ήταν δικό τους, ότι θα μας σφάξουν με κονσερβοκούτια και θα μας πετάξουν στο Μελιγαλά, ότι το Κερατσίνι ήταν δικό τους», είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως αναχώρησε από την καφετέρια περίπου 15 λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας.

Όπως είπε, πήγε στο σπίτι του και λίγο αργότερα από το σπίτι του (που βρίσκεται) δίπλα στην καφετέρια άκουσε μετά τα μεσάνυχτα, φασαρία και «τα ουρλιαχτά της κοπέλας του Φύσσα», οπότε κατέβηκε κάτω. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, εκεί, κάτω από το σπίτι του έμαθε από αστυνομικό πως «μαχαίρωσαν ένα παλικάρι και έχουν πιάσει κάποιον Ρουπακιά». Τότε – ανέφερε – γύρισε σπίτι και τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιάννη Πατέλη να τον ρωτήσει για τον Ρουπακιά γιατί τον ήξερε. Σύμφωνα με τον Άγγο, ο Πατέλης δεν ήξερε τίποτα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου ο Ιωάννης Άγγος υποστήριξε στην απολογία του πως όλα τα τηλεφωνήματα που έκανε σε μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, που ήταν και ο ίδιος μέλος, αφορούσαν είτε τον αγώνα είτε κάποια θέματα ενόψει της ίδρυσης Σωματείου στην Ζώνη του Περάματος. Η απολογία του θα συνεχιστεί αύριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments