Αθλητισμός

Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μινσκ: Η τελετή έναρξης και οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας

Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μινσκ: Η τελετή έναρξης και οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας
Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μινσκ άρχισαν και επισήμως με την λαμπερή τελετή έναρξης να "τραβά" τα βλέμματα. Ποιοι Έλληνες αθλητές θα αγωνιστούν σήμερα, στην πρώτη ημέρα των αγώνων.

Δόθηκε το σήμα για να αρχίσουν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μινσκ, μέσα σε μία ιδιαίτερα λαμπερή τελετή έναρξης, που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας την Παρασκευή. Στην τελετή παρέλασαν 2.700 αθλητές, με την ελληνική αποστολή να μπαίνει πρώτη στο στάδιο και τους οικοδεσπότες να εισέρχονται τελευταίοι. Το τελετουργικό της έναρξης των αγώνων, είχε πολλά στοιχεία από την παράδοση της Λευκορωσίας.

Κάθε ομάδα συνοδεύτηκε από κορίτσια που κρατούσαν το σύμβολο του ήλιου για τους Λευκορώσους, ο οποίος ήταν διακοσμημένος με παραδοσιακά στολίδια της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος της τελετής έναρξης ήταν αφιερωμένο σε σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού και της επιστήμης της χώρας, όπως οι Marc Chagall και Leon Bakst, στο νικητή του βραβείου Νόμπελ Zhores Alffer και στο μηχανικό αεροσκαφών Pavel Sukhoi.

Οι εικόνες από το Μινσκ και την τελετή έναρξης των ευρωπαϊκών αγώνων είναι εντυπωσιακές. Παρακάτω μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την είσοδο των αθλητών στο στάδιο όπου θα λάβουν χώρα τα περισσότερα αγωνίσματα του μίτινγκ.

Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μινσκ: Οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας (22/6)

Από την πρώτη ημέρα των αγώνων, ξεχωρίζουν οι δέκα δυνατές ελληνικές συμμετοχές. Αυτή την ώρα διαγωνίζονται στα 10μ αεροβόλο πιστόλι (μικτό), οι Άννα και Διονύσης Κορακάκης. Στις 10:00, ξεκίνησαν επίσης οι αγώνες στο απλό της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, όπου μετέχουν οι Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος και Κατερίνα Τόλιου.

Λίγη ώρα αργότερα, η κάμερα θα περάσει σε τρεις εκπροσώπους μας στο άθλημα του Σάμπο, και συγκεκριμένα στην Βαλεντίνα Γκόγκουα (56κ) στις 10.40, στον Βασίλι Μπαλαμπανασβίλι (82κ) στις 10.52 και στην Μαριάνθη-Ειρήνη Σκορδά (64κ) στις 11.06. Παράλληλα, στον τελικό 120 χλμ της ποδηλασίας δρόμου θα πάρει μέρος στις 12.30 η Βαρβάρα Φασόη, στο σύνθετο ατομικό της ρυθμικής γυμναστικής στις 14.00 η Ελένη Κελαϊδίτη και στις 19.45 στον προκριματικό των 75κ της πυγμαχίας ο Παύλος Τσαγκράκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έλαβε χώρα η συγκέντρωση συνοδών και προπονητών της ελληνικής ομάδας στο Αρχηγείο της ελληνικής αποστολής στο Μινσκ. Η αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Ξένια Αργειτάκη, ανέλυσε λεπτομέρειες των υποχρεώσεων των αθλητών μας και επιπλέον τους συνέστησε την προσοχή στη σωστή χρήση των social media. Φυσικά, συζητήθηκαν και θέματα μετακινήσεων, τυχόν προβλημάτων διαμονής καθώς και οδηγίες για την πιστή τήρηση χρήσης του αθλητικού υλικού των αθλητών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments