Ελλάδα

Φραγκίσκος Ραγκούσης: Πέθανε ο γνωστός δικηγόρος

Φραγκίσκος Ραγκούσης: Πέθανε ο γνωστός δικηγόρος
Πέθανε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ένας από τους πλέον μάχιμους δικηγόρους.

Πέθανε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ένας από τους πλέον γνωστούς και μάχιμους δικηγόρους. Ο διακεκριμένος ποινικολόγος υπέστη ανακοπή καρδιάς. O Φραγκίσκος Ραγκούσης συμμετείχε σχεδόν στο σύνολο των μεγάλων ποινικών υποθέσεων εδώ και δεκαετίες στα δικαστήρια της χώρας. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί, με ορισμένες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς.

Υπήρξε συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού, της Βίκυς Σταμάτη, συζύγου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και στην υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών από πράκτορες σε ελληνικό έδαφος και ενώ η Ελλάδα… βρισκόταν σε ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το 2006 ο κ. Ραγκούσης είχε ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, προκειμένου να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ήταν συνήγορος επίσης του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ έχει υπερασπιστεί και τον Νίκο Ρωμανό.

Την είδηση του θανάτου μετέδωσε στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Alpha ο στενός του φίλος, Δήμος Βερύκιος. Όπως είπε, ”δεν ξεκίνησε καλά η μέρα για μένα. Λίγο μετά τις 6 το πρωί, έφυγε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης στα 69 του από ανακοπή. Μάχιμος ποινικολόγος μέχρι το τέλος”.

Φωτογραφία / EUROKINISSI

Πριν από 4,5 χρόνια, το όνομά του είχε εμπλακεί σε σενάρια για κύκλωμα εκβιαστών, υπόθεση την οποία είχε αντικρούσει ο Φραγκίσκος Ραγκούσης με την παρακάτω δήλωση:

«Σχετικά με τα αναφερόμενα από την αστυνομία ότι περιήλθε στην κατοχή μου κατά τρόπο παράνομο έγγραφο που αφορούσε σε απόπειρα απόδρασης του πελάτου μου Παναγιώτη Βλαστού από τις Φυλακές Τρικάλων, υπενθυμίζω στους σκευωρούς και κακόπιστους ότι το έγγραφο αυτό ήρθε στα χέρια μου μετά την απόπειρα απόδρασης, το κατήγγειλα δημόσια και το κατέθεσα στην ανακρίτρια διατυπώνοντας το ερώτημα και συγχρόνως ντροπή για κάποιους ότι αφού γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα γίνει απόδραση δεν έσπευδαν να λάβουν μέτρα για να την ματαιώσουν. Υπενθυμίζω επίσης ότι ο δικηγόρος υπερασπίζεται και δεν ταυτίζεται με τους πελάτες του.

Φραγκίσκος Ραγκούσης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments