Αθλητισμός

Χιλή – Ουρουγουάη 0-1

Χιλή – Ουρουγουάη 0-1
Χιλή - Ουρουγουάη 0-1: Με γκολ του Έντινσον Καβάνι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Ουρουγουάη πήρε τη νίκη κόντρα στη Χιλή και προκρίθηκε ως πρώτη στον όμιλο της στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα.

Χιλή – Ουρουγουάη 0-1: Η «αλμπισελέστε» τα βρήκε… σκούρα κόντρα στην Χιλή, αλλά ο Έντινσον Καβάνι «μίλησε» στα δύσκολα κι έστειλε την δις κάτοχο του τροπαίου στην Κολομβία του Χάμες Ροντρίγκες, που δεν έχασε ούτε βαθμό στους ομίλους. Από την άλλη η Ουρουγουάη στα προημιτελικά έχει να αντιμετωπίσει το σαφώς πιο αδύναμο Περού, όντας το φαβορί για την πρόκριση στην τετράδα του Κόπα Αμέρικα.

Στο ντέρμπι για την κορυφή στον 3ο όμιλο του Κόπα Αμέρικα, η Χιλή ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 12′, αλλά ο Μουσλέρα έδιωξε το σουτ του Αρανγκίς μέσα από την περιοχή. Η Ουρουγουάη ισορρόπησε την αναμέτρηση κι επτά λεπτά αργότερα το σουτ του Ντε Αρασκαέτα πήγε πολύ ψηλά, για να έρθει στο 22′ ο Σουάρες και να αναγκάζει σε απόκρουση για κόρνερ τον Αρίας. Άλλο ένα σουτ ψηλά ήταν του Κάσερες, που αστόχησε στο 43′.

Στην επανάληψη ήταν ξανά η Χιλή αυτή που μπήκε δυνατά και «άγγιξε» το γκολ στο 56′, με τον Βάργκας να βρίσκεται μόνος του μέσα στην περιοχή σε εξαιρετική θέση, αλλά να αστοχεί ενώ ένα λεπτό νωρίτερα υπήρχαν διαμαρτυρίες για χέρι του Γοδίν. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά από εκείνο το σημείο και μετά, με την «Αλμπισελέστε» τελικά να βρίσκει το γκολ της νίκης στο 82′, με τον Έντινσον Καβάνι να ολοκληρώνει με υπέροχη κεφαλιά τη σέντρα του Ροντρίγκες.

Ιαπωνία – Εκουαδόρ 1-1

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, αυτό της Ιαπωνίας με το Εκουαδόρ, το πρώτο μέρος είχε πολύ περισσότερη δράση και ευκαιρίες. Μόλις στο 15ο λεπτό, ο τερματοφύλακας του Εκουαδόρ έκανε έξοδο για να προλάβει το τετ α τετ με τον αντίπαλό του, αλλά το ριμπάουντ πήγε στον Νακαζίμα που σε κενή εστία έγραψε το 0-1 για την Ιαπωνία. Η απάντηση ήταν άμεση και μπορεί ο Βαλένσια να σούταρε πάνω στον Καβασίμα στο 23′, αλλά στο 35′ ο Μένα Ντελγάδο εκμεταλλεύτηκε τις «καραμπόλες», που του απέφεραν ριμπάουντ και σκοράρισμα σε κενό τέρμα για το 1-1.

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος δεν θύμιζε σε τίποτα εκείνον του πρώτου, με τις δύο ομάδες να μοιάζουν συμβιβασμένες με το βαθμό της ισοπαλίας και το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο Βαλένσια είχε τεράστια ευκαιρία στο 90′ να χαρίσει τη νίκη στο Εκουαδόρ, ενώ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων το VAR ακύρωσε σωστά γκολ των Ιαπώνων, με το 1-1 να παραμένει μέχρι και τη λήξη της αναμέτρησης.

Βαθμολογία τρίτου ομίλου:

Ουρουγουάη 7 Χιλή 6 Ιαπωνία 2 Εκουαδόρ 1

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Η αναμέτρηση της Κολομβίας με τη Χιλή μοιάζει να είναι η πιο αμφίρροπη από τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών του Κόπα Αμέρικα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, με τη διοργανώτρια Βραζιλία να αντιμετωπίζει την Παραγουάη,την Αργεντινή να βρίσκει απέναντί της τη Βενεζουέλα και την Ουρουγουάη να έχει σίγουρα το προβάδισμα κόντρα στο Περού. Από εκεί και πέρα στα ημιτελικά είναι ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο ενός πρόωρου τελικού ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι πιθανόν να είναι πιο αμφίρροπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments