Πολιτική

Τσίπρας σε Ερντογάν: Αν η Τουρκία δεν σταματήσει τις γεωτρήσεις θα υπάρξει τίμημα

Τσίπρας σε Ερντογάν: Αν η Τουρκία δεν σταματήσει τις γεωτρήσεις θα υπάρξει τίμημα
Τσίπρας σε Ερντογάν: Όποιος παραβιάζει τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνέπειες, είπε ο πρωθυπουργός από το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.

Τσίπρας σε Ερντογάν: Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στις προκλητικές δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι “όποιος παραβιάζει τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνέπειες”. Οι δηλώσεις του έγιναν από την Κύπρο και συγκεκριμένα από το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όπου έφθασε νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο κύριος Τσίπρας πρόσθεσε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τους πόρους της. Μόνο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου μπορούμε να προχωρήσουμε και όποιος παραβιάζει τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου θα έχει συνέπειες, ενώ σε κάθε περίπτωση το τίμημα θα είναι σοβαρό, καθώς είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Το μήνυμα της παρουσίας μου εδώ είναι ότι στηρίζουμε την Κύπρο στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, καθώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευτεί τους πόρους της.

Τσίπρας σε Ερντογάν: Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του

Απαντώντας στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλάει την γλώσσα του διεθνούς δικαίου και δεν μιλάει μόνος του, αλλά έχοντας στο πλευρό του την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας. Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή το 1974.

Στο στρατόπεδο τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ ταγματάρχης Εμμανουήλ Χατζής και αμέσως μετά την καταθεση στεφάνου, ξεναγήθηκε στο στρατιωτικό μουσείο της Δύναμης.

Ερντογάν προς Τσίπρα: «Εμείς θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις»

Ας λέει ότι θέλει ο Τσίπρας, εμείς γεώτρηση θα κάνουμε” είχε δηλώσει νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος. «Διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Ο,τι και να λέει εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Έχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments