Διεθνή

Μετανάστες σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού: Παγκόσμια θλίψη για τον πατέρα και την κόρη που πνίγηκαν αγκαλιασμένοι

Μετανάστες σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού: Παγκόσμια θλίψη για τον πατέρα και την κόρη που πνίγηκαν αγκαλιασμένοι
Μετανάστες σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού: Η μητέρα του νεαρού άνδρα που πνίγηκε με την κόρη του είχε ικετεύσει τον γιο της "να μην επιδιώξει το αμερικάνικο όνειρο".

Μετανάστες σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού: Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει η φωτογραφία ενός πατέρα μετανάστη από το Ελ Σαλβαδόρ και της μόλις 23 μηνών κορούλας του, ενώ κείτονται νεκροί στις όχθες του ποταμού Ρίο Γκράντε, όπου πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τα ορμητικά νερά και να φθάσουν στις ΗΠΑ. Η συγκλονιστική φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου και αναζωπύρωσε τη δημόσια συζήτηση για τα δεινά των μεταναστών από την Κεντρική Αμερική.

Η μητέρα του νεαρού άνδρα από το Ελ Σαλβαδόρ δήλωσε ότι είχε ικετεύσει τον γιο της “να μην επιδιώξει το αμερικάνικο όνειρο” πριν φύγει από τη χώρα του. Μιλώντας στην εφημερίδα La Prensa η Ρόζα Ραμίρες, η μητέρα του Όσκαρ, προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, κρατώντας σφιχτά φωτογραφίες του γιου και της εγγονής της. “Του είπα να μην επιδιώξει το αμερικάνικο όνειρο”, είπε η ηλικιωμένη γυναίκα, εξηγώντας τους κινδύνους που θα αντιμετώπιζε στο ταξίδι του. “Δυστυχώς, όλοι ξέρετε τι συνέβη. Προσευχόμαστε στον Θεό επειδή είναι ο μόνος που μπορεί να μας δώσει δύναμη”, πρόσθεσε.

Παρά την ικεσία της μητέρας του, ο Όσκαρ και η οικογένειά του έφυγαν από το Ελ Σαλβαδόρ τον Απρίλιο, με την ελπίδα ότι θα έβρισκαν δουλειά στις ΗΠΑ και θα αγόραζαν σπίτι. Απελπισμένοι από την αναμονή μέχρι να υποβάλουν αίτηση για άσυλο, προσπάθησαν κατόπιν να φτάσουν κολυμπώντας στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών μετανάστευσης στην Πολιτεία Ταμαουλίπας του Μεξικού.

Η Τάνια Βανέσα Αβάλος, η σύζυγος του Όσκαρ, σώθηκε. “Πού είναι ο άνδρας μου;” ούρλιαζε η γυναίκα, την ώρα που οι διασώστες στην όχθη απομάκρυναν τη σορό του, πάνω σε ένα φορείο καλυμμένο με ένα λευκό σεντόνι. Η πρεσβεία του Ελ Σαλβαδόρ στο Μεξικό ανακοίνωσε ότι οι σοροί πατέρα και κόρης θα επαναπατριστούν.

Πάπας Φραγκίσκος: Βαθιά θλιμμένος από τον θάνατό των δύο μεταναστών

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του μόλις αντίκρισε τη φωτογραφία του Οσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ και της κόρη του, Αντζι Βαλέρια, που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τα ορμητικά νερά και να φθάσουν στις ΗΠΑ. «Με τεράστια λύπη, ο Άγιος Πατέρας είδε τις εικόνες του πατέρα και της κορούλας του, που πνίγηκαν στον ποταμό Ρίο Γκράντε» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Αλεσάντρο Γκισότι.

«Ο Πάπας είναι βαθιά θλιμμένος από τον θάνατό τους και προσεύχεται για εκείνους και για όλους τους μετανάστες που έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τον πόλεμο και τη μιζέρια».

Οι New York Times χαρακτήρισαν τη φωτογραφία «πορτρέτο απόγνωσης» επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, όπως η φωτογραφία του προσφυγόπουλου Αλάν Κούρντι, που πνίγηκε στη Μεσόγειο και η σορός του εκβράστηκε σε παραλία της Τουρκίας το 2015. Η εφημερίδα του Βατικανού, L’Osservatore Romano, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο πρωτοσέλιδό της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments