Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζουν να δηλώνουν άγνοια οι κατηγορούμενοι

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζουν να δηλώνουν άγνοια οι κατηγορούμενοι
Δίκη Χρυσής Αυγής: Άγνοια δήλωσαν και σήμερα οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίστηκαν σήμερα οι απολογίες των κατηγορούμενων για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και όσα έγιναν το βράδυ της 17η Σεπτεμβρίου του 2013. Ο 7ος κατά σειρά που κλήθηκε να απολογηθεί ήταν Κώστας Κορκοβίλης. Ο συγκεκριμένος όπως και όλοι οι προηγούμενοι δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Μάλιστα, τόνισε πως δεν ήταν παρών στη δολοφονία καθώς βρισκόταν σπίτι του και στη συνέχει πήγε στη δουλειά του. Στο δικαστήριο βρέθηκε και η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ο Γιώργος Πατέλης που χθες είχε λιποθυμικό επεισόδιο δεν βρέθηκε στο δικαστήριο. Μετά την εκφώνηση των ονομάτων, η συνήγορος του  ενημέρωσε το δικαστήριο για την απουσία του, προσκομίζοντας έγγραφο από νοσοκομείο σύμφωνα με το οποίο του συνεστήθη διήμερη άδεια για ανάρρωση. Ο Κώστας Κορκοβίλης συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος με τους συναγωνιστές τους. Ισχυρίστηκε δηλαδή ότι δεν ήταν εκεί και δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Μάλιστα, υποστήριξε πως είχε αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή τρεις μήνες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Δίκη Χρύσης Αυγής: Οι ανακρίβειες του κατηγορούμενου

Για τα τηλεφωνήματα το βράδυ της δολοφονίας, είπε ότι τυχαία εκείνη τη νύχτα τον κάλεσε 3 φορές ο Ελπιδοφόρος Καλαρίτης για να τον συλλυπηθεί. «Εκείνη την ημέρα πήγα το απόγευμα να δώσω τη διατροφή στην πρώην σύζυγο μου για την κόρη μου. Γύρω στις 9 πήγα σπίτι να ξεκουραστώ για να πάω στη 1 το βράδυ στο Δήμο. Περίπου εκείνη την ώρα έφυγα από το σπίτι. Στο χρόνο αυτό μου ήρθε ένα μήνυμα γύρω στις 11 παρά από την τοπική που μας καλούσε στα γραφεία της τοπικής. Κάποια στιγμή με πήρε κατά τις 11 με 11.30 ο Καλαρίτης και μου λέει «τι έγινε; Έχεις δυο μήνες να πατήσεις…μου είπε για τον πατέρα μου που πέθανε κι αν θέλω κάποια βοήθεια. Με ξαναπήρε λίγο αργότερα γιατί έπεσε η γραμμή» ανέφερε ο κατηγορούμενος, με την πρόεδρο να επισημαίνει τη χρονική απόσταση που δεν συνάδει με το «έπεσε η γραμμή και ξαναπαίρνω».

Η εισαγγελέας τόνισε στον κατηγορούμενο ότι υπάρχει ανακρίβεια στις ώρες που έχει αναφέρει. «Το μήνυμα ήρθε 23.30 και οι κλήσεις έχουν μισή ώρα διαφορά. Αν έκλεισε η γραμμή όπως είπατε θα έπρεπε να σας πάρει αμέσως». Στη συνέχεια ο Κώστας Κορκοβίλης τόνισε ότι έμαθε τα γεγονότα από την τηλεόραση, αλλά δεν ήξερε ποια άτομα συμμετείχαν.

Πρόεδρος: Καλά δεν είπαν όνομα του ανθρώπου που ενεπλάκη; Κ: Είπαν του Ρουπακιά. Π: Τον ξέρατε; Κ: Φατσικά μόνο. Π: Και τι σκεφτήκατε; Κ: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός. Στεναχωρήθηκα, αλλά είχα αποχωρήσει εδώ και δυο μήνες. Π: Τι εννοείτε με αυτό; Κ: Σας είπα είχε πεθάνει ο πατέρας μου, είχε προβλήματα η μάνα μου, δεν πήγαινα πουθενά. Ούτε σε εκδηλώσεις, ούτε πουθενά.

«Δε ρώτησα να μάθω τι ήθελαν εκείνο το βράδυ. Είχα υποθέσει ότι θα μας ήθελαν για φυλλάδια λόγω ομιλίας του αρχηγού. Δε ρώτησα γιατί δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι κακό»  Όταν του επισημάνθηκε πως τα μεσάνυχτα ήταν στη Δράπετσωνα, είπε πως πήγε να πάρει καφέ για να πάει στη δουλειά, με την Πρόεδρο να σχολιάζει: «Λέτε διαφορετικά πράγματα ακόμα και τώρα. Δεν είναι νωρίς εφόσον πιάνετε δουλειά 01.30 να πάτε τα μεσάνυχτα;»

Σχετικά με μηνύματα που έστελνε η τοπική με την ένδειξη «με εντολή Λαγού», ο Κ. Κορκοβίλης είπε πως δεν διερωτήθηκε ποτέ το γιατί, καθώς εκείνος πήγαινε μόνο σε ομιλίες και διανομές τροφίμων, ενώ για δυο «αιτήματα» που είχε λάβει από μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να τους παραγγείλει όπλα, υποστήριξε πως δεν το έκανε ποτέ, αλλά «ήταν με πλαστικές σφαίρες έτσι κι αλλιώς».

Εις: Μετά όμως στείλατε μήνυμα στον Πατέλη που του γράφετε «δεν σας ξεχνώ πάντα θα είμαι δίπλα στη Χρυσή Αυγή».

Κ: Δε θυμάμαι. Π: Είχατε πει ότι είχατε φύγει τότε, είχατε ξεκόψει.. Κ: Λίγα καλά λόγια είπα, δεν είπα κάτι κακό. Π: Κάποιος που έχει ξεκόψει αυτά γράφει;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης