Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Τα συγκινητικά λόγια για τον πατέρα της (vid)

Φώφη Γεννηματά: Τα συγκινητικά λόγια για τον πατέρα της (vid)
Φώφη Γεννηματά: Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συγκίνησε με τα λόγια της με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από τη γέννηση του Γιώργου Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά: Σήμερα συμπληρώνονται 80 χρόνια από την γέννηση του Γιώργου Γεννηματά. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου του 1939 και άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Απριλίου του 1994. Ο πρώην υπουργός ήταν ενεργός στην πολιτική σκηνή της χώρας από το 1974 μέχρι και λίγους μήνες πριν χάσει τη ζωή του σε ηλικία 54 ετών.  Με τον Γιώργο Γεννηματά έχουν συνδεθεί η Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, η επιστροφή των πολιτικών προσφύγων του Δημοκρατικού Στρατού, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και η ψήφος στα 18.

Με αφορμή την επέτειο της γέννησης του, η κόρη του Φώφη Γεννηματά προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση στα social media. Συγκεκριμένα έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλάει για τον πατέρα της. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και πριν μερικούς μήνες αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το θάνατο του .

Αναλυτικά η ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά:

30 Ιουνίου 2019 , 80 χρόνια από τη γέννηση του Γιώργου Γεννηματά. Ταξιδεύοντας για την Κρήτη φέρνω στη μνήμη μου τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε στις εκλογές του 1993, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο.

Η πλατεία ήταν κατάμεστη, με δυσκολία ανοίξαμε τις πόρτες του αυτοκινήτου και μόλις άρχισε να μιλάει, σείστηκε το Ηράκλειο. ΠΑΣΟΚ, ΕΛΛΑΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Έμελλε να είναι η τελευταία του ανοιχτή ομιλία. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε στις εκλογές τη ΝΔ του κ.Μητσοτάκη, που παρέδιδε τότε μια Ελλάδα σε κρίση.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Γεννηματάς, ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, πέτυχε να βάλει τις βάσεις για την οικονομική πολιτική που οδήγησε τη χώρα στην ένταξη στην ΟΝΕ εξασφαλίζοντας παράλληλα εργασιακή ειρήνη.

Το θετικό έργο της παράταξης μας έχει σφραγίδα ανεξίτηλη. Κανείς δεν μπορεί να παραχαράξει την ιστορία. Η προοδευτική μας ταυτότητα είναι η περηφάνια μας. Ο τόπος χρειάζεται και τώρα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής”, ήταν τα λόγια της.

Τα λόγια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ συνοδεύτηκαν και από ένα βίντεο το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments